Bursdaggaven som kan ha kostet henne den olympiske gullmedaljen alle ventet på

I stedet ble det norsk triumf.

UTE: Kikkan Randall jobber med å få igjen pusten i målområdet etter kvartfinalen på kvinnenes sprint under OL i Sotsji. Hun var fem hundredeler for sent ute til å ta seg videre, men kanskje kunne alt sett annerledes ut om hun hadde fått en annen gave til 31-årsdagen. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
UTE: Kikkan Randall jobber med å få igjen pusten i målområdet etter kvartfinalen på kvinnenes sprint under OL i Sotsji. Hun var fem hundredeler for sent ute til å ta seg videre, men kanskje kunne alt sett annerledes ut om hun hadde fått en annen gave til 31-årsdagen. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 11. februar stilte et av USAs aller største gullhåp til start på kvinnenes individuelle langrennssprint under OL i Sotsji.

Kikkan Randall hadde vært blant de raskeste hele vinteren, men akkurat denne tirsdagen var det ingenting som stemte. Hun røk ut allerede i kvartfinalen med fem hundredelers margin.

Hun sleit med å holde tårene tilbake, mens Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg sikret norsk dobbeltseier.

Lite visste publikum, og kanskje heller ikke konkurrentene, om årsakskjeden som ledet til storfavorittens skuffende OL-innsats.

Ryggskade Wall Street Journal skriver torsdag om hvordan noen av hennes nærmeste venner ga henne en «opplevelsesgave» i anledning hennes 31. bursdag i desember samme vinter. En slags rebusløype i Davos i Sveits hvor hun trente for å komme i form til OL.

I stedet for den vanlige treningen på to timer, gjorde hun i tillegg unna ytterligere halvannen time for å fullføre oppgaven før hun kollapset på hotellrommet - helt sluttkjørt.

Dagen etter holdt hun i ti minutter før ryggen hennes slo seg vrang, og der begynte problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer