NY SEIER: Her er Marit Bjørgen på vei mot seier i skiathlom i Falun i går. I dag ble det en ny seier i Sverige. Foto: AFP/Scanpix
NY SEIER: Her er Marit Bjørgen på vei mot seier i skiathlom i Falun i går. I dag ble det en ny seier i Sverige. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Bursdags-Bjørgen vant verdenscupfinalen

Feiret 30-årsdagen med parademarsj i Falun.

|||

På 30-årsdagen holdt Marit Bjørgen lett unna for konkurrentene på jaktstarten i Falun og vant verdenscupfinalen i langrenn.

Med 40 sekunders forsprang etter de tre første etappene i minitouren i Sverige var Bjørgen aldri truet. I tett snødrev økte hun avstanden til forfølgerne, og verdenscupvinner Justyna Kowalczyk var til slutt 51,9 sekunder bak henne i mål.

Kristin Størmer Steira tapte en spurtduell mot svenske Charlotte Kalla om tredjeplassen. Therese Johaug ble nummer sju, Marthe Kristoffersen nummer 22, Celine Brun-Lie nummer 23, Vibeke Skofterud nummer 27 og Ingvild Flugstad Østberg nummer 29.

OL-dronning Bjørgen avsluttet sesongen suverent, med seks seirer, en annen- og en tredjeplass på de åtte verdenscuprennene etter OL.

Sjansen til sammenlagtseier i verdenscupen forsvant da hun sto over Tour de Ski, men det framstår likevel som et vinnertrekk.

(NTB)