Bursdagsbarnet (19) banket Federer

Tennis-thriller i Paris endte i spansk favør.

(Dagbladet.no): Spanske Rafael Nadal, som fyller 19 år i dag, slo i kveld verdenseneren Roger Federer fra Sveits i semifinalen i Roland Garros i Paris. Det er første gang unggutten som har tatt tennisverden med storm, deltar i det berømte grusmesterskapet i den franske hovedstaden.

Det ble en uhyre tett kamp i kveld som strakk seg over fire sett. Nadal vant med settsifrene 6-3, 4-6, 6-4, 6-3.

For publikum på centercourt i kveld var dette finalen i mesterskapet. Et klassisk oppgjør mellom de to beste tennisspillerne i verden. Den egentlige finalen finner sted søndag mellom Nadal og en av mesterskapets virkelig store overraskelser, Mariano Puerta fra Argentina.

Ingen tror at Puerta har en sjanse mot Nadal i finalen. Spanjolen, som mange mener er den nye Agassi, skrev seg i kveld inn i historiebøkene. Sammen med nettopp Agassi, er han den tenåringen i verden som har spilt flest profesjonelle kamper på rad uten tap.

Begge står nå registrert med 23 seire på rad. Vinner Nadal på søndag, går han forbi Agassi på rekordlistene.

HURRA FOR DEG: Rafael Nadal feiret 19-årsdagen med å slå ut Roger Federer i semifinalen i French Open. Foto: AP/Scanpix
HURRA FOR DEG: Rafael Nadal feiret 19-årsdagen med å slå ut Roger Federer i semifinalen i French Open. Foto: AP/Scanpix Vis mer
TIL FINALEN: Argentinske Mariano Puerta slo ut russiske Nikolay Davydenko i dagens første semifinale, og møter Nadal i finalen.
SKUFFELSE:</B> Roger Federer skjønner at det ikke går hans vei.