TOK SEIEREN:  Kanadiske Svein Tuft og Orica Green-Edge tok seieren i Giroen. Foto: NTB Scanpix
TOK SEIEREN: Kanadiske Svein Tuft og Orica Green-Edge tok seieren i Giroen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bursdagsbarnet kunne feire etter dramatisk start

Boasson Hagen kjørte solid i Giro d'Italia.

(procycling.no):  Det ble australsk/kanadisk jubel på den første etappen av årets Giro d?Italia. Orica GreenEdge gikk helt til topps på den 21,7 lange lagtempoen i Belfast sine gater.

Nærmest kom Omega Pharma — Quick Step som ga det australske laget kamp helt til døra. Lekkert anført av Rigoberto Uran syklet det belgiske laget inn på en andreplass, fem sekunder bak vinnerne.
Bursdagsbarn i rosa Førstemann som krysset linja for Orica GreenEdge var bursdagsbarnet Svein Tuft. Kanadieren som ble 37 år, fikk tidenes bursdagsgave av laget sitt.

- Det ble bestemt før løpet at jeg skulle krysse linja først. Det var en utrolig gave fra et fantastisk lag, strålte Tuft etter løpet.

- Dette var en fantastisk dag og en syk måte å tilbringe bursdagen sin på. Jeg kan ikke få takke laget mitt nok, fortsatte han.

Fordel Evans Det ble også en meget god dag for BMC og deres mann i sammendraget, Cadel Evans. Laget krysset mållinja syv sekunder bak Orica GreenEdge. Evans sine argeste konkurrenter i sammendraget, Jouquim Rodriguez og Nairo Quintana syklet derimot inn med sine lag henholdsvis 1.34 og 55 bak vinnerne.

Det betyr at Cadel Evans har fått et meget godt utgangspunkt, mens Rodriguez må finne på noe lurt veldig kjapt.

- Jeg skal ikke legge skjul på min sorg over hvordan det hele har startet, men det er ok for en dag man ikke kan gjøre annet. Keep fighting! Takk alle, skrev Rodriguez på Twitter etter løpet.
Katastrofevelt for Garmin Det ble en helsvart dag på hjemmebane for Daniel Martin (Garmin Sharp).

Underveis på lagtempoen kunne det se ut til at Martin skled på et kummelokk. Iren smalt i bakken og dro med seg tre andre lagkamerater.

De tre andre så ut til å komme seg tilbake på sykkelen, men Dan Martin ble sittende igjen på asfalten. Dermed ble det alt annet enn jubel på hjemmebane for iren.

Solid Edvald Eneste nordmann i rittet, Edvald Boasson Hagen, syklet en flott etappe med Team Sky.

Det britiske laget havnet til slutt på en femteplass, 35 sekunder bak vinnerne. Giro d?Italia fortsetter lørdag med en 219 kilometer lang etappe med start og målgang i Belfast.

• Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no