Bursdagsfeiring endte i arresten for Myrvold

Ishockey-stjernen Anders Myrvold (35) skal ha havnet i bråk på utestedet Lorry i natt. Selv føler han seg forfulgt etter flere tidligere hendelser.

SIKTET: Ishockeyspilleren Anders Myrvold ble tatt med av politiet etter angivelig bråk på utestedet Lorry i Oslo i natt. Selv mener Myrvold at han ikke lagde bråk, og at saken er masse oppspinn for ingenting. Myrvold er siktet for å ha motsatt seg arrestasjon.
Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
SIKTET: Ishockeyspilleren Anders Myrvold ble tatt med av politiet etter angivelig bråk på utestedet Lorry i Oslo i natt. Selv mener Myrvold at han ikke lagde bråk, og at saken er masse oppspinn for ingenting. Myrvold er siktet for å ha motsatt seg arrestasjon. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADETVis mer

|||
(Dagbladet): Ishockeystjernen Anders Myrvold (35), som nylig meldte overgang til Frisk Asker, ble pågrepet av politiet i forbindelse med bråk på restauranten «Lorry» i Oslo i natt.

- Jeg kan bekrefte at en person ble pågrepet på restaurant Lorry natt til fredag. Saken er journalført som vold mot offentlig tjenestemann, sier jourhavende jurist ved Oslo politidistrikt Knut Horn til Dagbladet.

Ifølge vitner skal Myrvold ha havnet i bråk med en annen gjest og ha oppført seg ufint mot flere andre. En fornærmet hevder at han ble slått med en ishockeykølle. Et vitne forteller til Dagbladet at Myrvold skal ha viftet med ishockeykølla mot flere gjester inne på utestedet. Dette avviser Myrvold.

- Politiet ble tilkalt etter bråk på restauranten, en person ble pågrepet, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen.

Opplysninger til Dagbladet tyder på at det skal vært et intermesso mellom den tidligere NHL-proffen Anders Myrvold og en annen gjest.  Da politiet ble tilkalt, ble det mer bråk. Myrvold er siktet etter Straffeloven paragraf 127 - noe som tyder på at politiet mener Anders Myrvold brukte vold og at han skal ha motsatt seg arrestasjon.

Myrvold ble tatt med til arresten og slapp ut i dag tidlig, får Dagbladet opplyst. Et vitne forteller til Dagbladet at politiet pratet med ishockeyspilleren utenfor utestedet, men at på et tidspunkt ble han påført håndjern og plassert i en ventende politibil.

- Ikke noe bråk Anders Myrvold forklarer til Dagbladet at han i går feiret bursdagen sin på Lillestrøm sammen med familien, og deretter tok en tur innom Lorry på vei hjem. Han bekrefter at han måtte bli med politiet på stasjonen, men avviser på det sterkeste at han var involvert i noe bråk.

- Jeg drakk ikke alkohol eller noe slikt. Det var mange som kom bort til meg og gratulerte med dagen, og stemningen var god. Da jeg forlot stedet sto politiet og ventet utenfor. En politimann sa at jeg hadde vært guffen mot en fyr, forteller Myrvold

- Jeg spurte hvem denne personen var, noe han ikke ville fortelle meg. Så ga han beskjed om at jeg måtte bli med dem. «Det er da helt unødvendig, hva er agendaen?» svarte jeg. Så det ble til en anmeldelse. Jeg ble med dem til stasjonen, men de slapp meg med en gang, jeg tok bare en u-sving. Det ble fjollete. Jeg ble overrasket da du ringte, for dette er bare masse oppspinn for ingenting.
- Oppmerksomhetssyk politi Konfrontert med påstanden om at han gikk løs på en gjest med hockeykølle bryter Myrvold ut i latter.

- Ha, ha. Nei, jeg, bruker ikke å ha med meg slike ting der. Det stemmer ikke. Det blir jo litt håpløst å måtte svare på slike ting, jeg blir mest oppgitt. Det hadde vært morsomt å ta en prat med han gjesten og gi ham en klem. Hvis han vil ha en hockeykølle kan han godt få det av meg, men i dette tilfellet må han ha sett syner, sier Myrvold.

Han er også lite imponert over framgangsmåten til politimannen på stedet.

- Jeg synes det ble vel voldsomt. Det virket som om han var fornøyd med å ta meg med inn, at han var oppmerksomhetssyk. Jeg burde kanskje ikke bli overraska lenger, sier Myrvold, som føler gamle kontroverser blir brukt mot ham når han er ute og hygger seg.

- Det er slik rollen min er blitt. Folk har ringt og sagt at jeg har vært guffen og stygg mot dem, og så tar politiet affære. Folk elsker å suge på karamellen. Jeg kan bare si at det var en veldig hyggelig kveld, og at det er håpløst at det skulle ende på den måten, sier Myrvold.

I trøbbel før Nattas episode på Lorry er ikke første gang Myrvold havner i trøbbel.

I fjor sommer fikk han sparken i Stavanger Oilers da han nektet å la seg teste for narkotika etter mistanker om nye rusproblemer. Myrvold ble senere arrestert etter å ha kommet med alvorlige trusler mot klubbledelsen.

I 2007 sto han fram i VG og snakket åpent om langvarig kokainmisbruk, som startet under tida som NHL-proff i Detroit Red Wings tre år tidligere.

- All energi jeg hadde brukt på idretten, brukte jeg på noe destruktivt og livsfarlig. Jeg tenkte at enten ender du i fengsel eller så dør du. Jeg mistet taket på meg selv. Jeg innså at jeg trengte hjelp, forklarte han.

Myrvold ble arrestert utenfor kjendisstedet Odeon i Oslo og ilagt et forelegg for besittelse av kokain i 2005. Han ble senere frifunnet i Oslo tingrett, men hendelsen førte trolig til at to profftilbud gikk i vasken.

Forrige sesong spilte han i Stjernen, mens han altså tok avgjørelsen om å gå til Frisk Asker i forrige uke.

I et intervju med Budstikka tirsdag sa Myrvold at han var lei av at media skulle trekke fram gamle saker.

- Jeg har gjort dumme ting og har innrømmet mine feil. Nå ser jeg bare fremover, sa han.

PÅGREPET UTENFOR LORRY I OSLO: Anders Myrvold skal, ifølge vitner, ha oppført seg ufint mot flere av utestedets gjester og skal ha slått en person med en ishockeykølle. Da politiet kom skal han ha motsatt seg arrestasjon. Myrvold avviser overfor Dagbladet at han lagde bråk.
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
PÅGREPET UTENFOR LORRY I OSLO: Anders Myrvold skal, ifølge vitner, ha oppført seg ufint mot flere av utestedets gjester og skal ha slått en person med en ishockeykølle. Da politiet kom skal han ha motsatt seg arrestasjon. Myrvold avviser overfor Dagbladet at han lagde bråk. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer