Bursdagskyss fra kjæresten

TRONDHEIM (Dagbladet): Her får 25-åringen Trine Bakke bursdagskyss på kinnet av samboer Øyvind Rognmo (27). I går var Norges for tida beste alpinist en snartur innom Trondheim, der hun feiret bursdag sammen med kjæresten.

Skitrener Øyvind må som regel se Trines verdenscuprenn fra TV-stolen hjemme. Men neste gang hun reiser, er han med.

Før brukte det å gå dårlig for Trine når kjæresten var til stede. Men den overtroen ble de ferdig med i fjor.

- Da jeg var med, kjørte hun ut i begge rennene. Og da jeg reiste hjem, vant hun, forteller Øyvind.

- Men da Øyvind var med til Åre etterpå, kom jeg på andreplass. Så den barrieren er nok brutt, ler Trine som fikk noen bøker i bursdagsgave i går.

Pynter seg etterpå

En del av de andre alpinjentene skal bruke mye tid foran speilet før konkurransene. Trine tar lettere på det, og hun har heller ikke ønsket seg parfyme og pyntesaker i gave til fødselsdagen.

- Nei, det er ikke noen vits i å sminke seg før en stiller til start. Det gjør jeg heller etterpå, når det er noe å feire, sier hun.

Trine Bakke leder nå verdenscupen i slalåm, 19 poeng foran Christel Saioni, 34 poeng foran Spela Pretnar.

- Målet er å vinne verdenscupen. Jeg tenker å beholde ledertrøya resten av sesongen. Det er helt klart, slår Trine fast.

Liker oppmerksomhet

I dag er hun på Oppdal, der hun trener i Stølen. Til helga blir det en ekstra bursdagsfest hjemme hos foreldrene på Byåsen i Trondheim, før hun setter kursen sørover mot Europa igjen, 24 januar.

- Hva synes du om nivået i slalåm i år?

- Vi er fire jenter som skiller oss litt ut. Nivået er ganske bra. Det kjentes deilig å vinne.

- Hva tror du skjer på skifronten videre?

- Det kan hende at det kommer noe nytt igjen til våren. Nå er dette første trinn i utviklinga med carvingskiene, og det ble et ganske stort jafs. For alt jeg vet kan skiene bli enda kortere. Det får vi se på, sier Trine Bakke.

Heller ikke på bursdagen i går syntes hun det ble for mye mas med pressefolk.

- Det er hyggelig med oppmerksomhet når det går bra, sier den blide Byåsen-jenta.

HJERTELIG MØTE: De ser ikke hverandre så ofte, men i går kunne Trine Bakke og kjæresten Øyvind Rognmo feire Trines bursdag hjemme i leiligheten i Trondheim.