SPESIELL KARRIEREVEI: Stuart Tomlinson gikk fra å være fotballkeeper til å kjempe i wrestling-ringen. Foto: FourFourTwo
SPESIELL KARRIEREVEI: Stuart Tomlinson gikk fra å være fotballkeeper til å kjempe i wrestling-ringen. Foto: FourFourTwoVis mer

Burton-keeperen ble mobbet for kroppen. Nå ser han slik ut

«Hugo Knox» la keeperhanskene på hylla i 2013.

(Dagbladet/FourFourTwo): Som fotballkeeper pleide Stuart Tomlinson (31) å få mye pepper fra motstanderfansen på grunn av størrelsen. Den tidligere Burton Albion-keeperen fikk høre spesielt mye dritt av fansen til AFC Wimbledon, og ordet «pai» var en gjenganger i ropene.

I 2013 var karrieren over for Tomlinson, som ble tvunget til å legge fotballhanskene på hylla etter en kneskade. Da bestemte han seg for å dyrke interessen han hadde for wrestling, og flyttet til Orlando etter å ha skrevet under en treårskontrakt med NXT.

Det spørs om Wimbledon-fansen hadde ropt de samme ordene mot Tomlinson i dag, mannen som i wrestling-sirkuset går under kallenavnet Hugo Knox. For Tomlinson er ikke mye tjukk, han er en massiv mann full av muskler - muskler som er så definerte at han fikk plass på coveret til herremagasinet Men's Health.

Fikk prøve seg Tomlinson snakket ofte om sin interesse for wrestling med gutta på laget.

- De fleste guttene jeg spilte med visste at jeg var en wrestling-fan, spesielt i Port Vale, sier Tomlinson til BBC.

Han forteller at han tenkte på wrestling da han måtte legge opp, men at han ikke ante hvordan han skulle få prøve seg i ringen. Han mener han var på rett plass til rett tid.

31-åringen spilte fortsatt for Burton da han ble invitert til å prøve seg i wrestling-sirkuset.

Fotballbakgrunnen ga Tomlinson en fordel i kamp mot flere tusen håpefulle som også drømte om en wrestling-karriere. Til tross for at han møtte folk som var både større og tyngre enn ham selv, imponerte han med bevegeligheten. Et år etter prøveperioden ble han profesjonell.

Kultursjokk Tomlinson takker tidligere fotballtrenere for at han lyktes i den amerikanske sporten, og innrømmer at det var et kultursjokk å gå fra fotball til wrestling.

- En vanlig dag med fotball besto av trening i en time, kanskje med litt five-a-side mens vi tullet med hverandre og så gikk hjem. Jeg trente kanskje to timer om dagen, og så hadde vi fri resten av tiden, sier Tomlinson.

- Nå består en vanlig dag av wrestling i to-tre timer, mens vi lærer teknikk og blir komfortabel med det vi skal gjøre. Du har en middagspause på en time før du løfter vekter i en time eller to, og så jobber vi med promotering i en time, sier han videre.

Tomlinson omtaler seg selv som en «middels god fotballspiller» som hadde det moro selv om han ikke oppnådde det han ville på fotballbanen. Nå ønsker han å bli husket som en av de beste wrestlerne i historien fra England.

Spørsmålsrunde FourFourTwo har en spørsmålsrunde med 31-åringen i juliutgaven av magasinet. Den følger her:

Hulke Hogan eller den brasilianske fotballspillere Hulk?

- Jeg er en stor Hulk Hogan-fan - han er en legende. Jeg møtte ham på WrestleMania, og han har mye kunnskap du kan lære av. Når det gjelder brasilianske spisser foretrekker jeg Adriano eller den originale Ronaldo.

Dwayne «The Rock» Johnson eller Marcel «The Rock» Desailly?

- Det er to gode «Rocks». Jeg har stått ved siden av begge to og Wrestling-Rock er større, men jeg har hørt noen historier om Desailly som bråker med folk. Han har potensialet til å bli en fantastisk wrestler. Han har fysikken til det og er samtidig gal nok i hodet.

SOM KEEPER: Stuart Tomlinson ble mobbet for å være tjukk da han var aktiv. Foto: FourFourTwo
SOM KEEPER: Stuart Tomlinson ble mobbet for å være tjukk da han var aktiv. Foto: FourFourTwo Vis mer

WWE-kommentator Jim Ross eller Gary Neville?

- Åh, Neville er så kjedelig! Jeg tåler ham ikke. Jim Ross er utrolig - en fantastisk underholder. Han tar helt av på WWE. Det er helt klart vinneren.

Trange wrestling-bukser eller bølgete fotballshorts?

- Da jeg pleide å være iført fotballtrøya, pleide fans å rope: «Hvem spiste all paien?». Jeg tok av meg trøya i FA Trophy-finalen for å vise at jeg ikke var tjukk. Jeg så ut som Hulk! Jeg trener ikke på treningssenter hver dag for ingenting, så jeg må velge buksene med polkadotter. Du må vise deg fram.

Redde skudd eller ta imot slag?

- Det er 100 prosent hardere og mer smertefullt i ringen. Det er selvfølgelig vondt å få en ball i ansiktet på en kald kveld i Accrington Stanley, men jeg har vært i ringen med en tidligere «strongman» som var 207 centimeter og veide 159 kilo. Jeg fikk en «powerslam» av ham og måtte ha noen dager på å hente meg inn igjen.

Millwall på bortebane, eller wrestling-fans fra Florida?

- Wrestling-fans er gale, men fotballsupportere i England er galere. Jeg har spilt på The Den og det var ikke hyggelig. De kastet mynter på meg, og bussen vår ble angrepet.

Burton Albion som Premier League-vinner eller Hugo Knox som WWE-mester?

- Kan jeg ikke få begge deler? Burton Albion rykket nylig opp, så et stort grattis til dem. Å vinne Premier League ville vært utrolig, men WWE er noe jeg har et mål om, så jeg må velge å rette fokus mot WrestleMania.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.