Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Burtonkjører Jamil Khan drept av snøskred

Den amerikanske pro-snowboarderen Jamil Khan døde onsdag da han ble tatt av et snøskred i Donner Pass, Tahoe. Khan var sammen med regissøren Jon Boyer og Burtons Blair Rusin og Mike Beallo. De fire skulle ta opp filmsekvenser til Boyers kommende film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdene i Tahoe-området, som ligger på grensa mellom Nevada og California - var glimrende etter at snøen hadde lavet ned de siste dagene. Ifølge Jon Boyer, ble ikke skredet utløst på grunn av uforsiktighet:

- Jeg ønsker at folk får vite at vi ikke gjorde noe dumdristig, sier Boyer til solsnowboarding.com.

Jamil hadde ikke på seg noen form for sikkerhetssstyr som for eksempel en skredsøker. Redningsmannskapet kom raskt til stedet, men brukte over 45 minutter før de fant 22-åringen, som var dekket av mange meter snø.

Dyktig halfpipe-kjører

Jamil har vært i Tahoe siden grand prix-finalen i Mammoth i slutten av januar. Han var nær ved å skaffe seg en plass på det amerikanske OL-laget. I de senere årene har Jamil vært hyppig i media - både nasjonalt og internasjonalt. I høst var han på coveret av Snowboarder Magazine.

Jamil reiste oftge rundt med John Sommers og Ian Spiro. I forrige uke ble han intervjuet av SOL, hvor han sa følgende:

- Nesten alle mine venner kjører snowboard. Sammen drar vi til Sveits, Hellas, andre europeiske land og i USA for å kjøre. Dette er det som opptar meg om dagen.

Ønsker du å lese mer om saken, kan du gå til solsnowboarding.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!