Burundis damelag sporløst forsvunnet fra sjakk-OL

Arrangøren: - Vi er bekymret

FORSVUNNET: Damelaget fra Burundi har ikke møtt opp på de to siste rundene. Arrangøren er nå bekymret 
Foto: Georgios Souleidis, Chess24.com
FORSVUNNET: Damelaget fra Burundi har ikke møtt opp på de to siste rundene. Arrangøren er nå bekymret Foto: Georgios Souleidis, Chess24.comVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Burundis damelag er sporløst forsvunnet fra sjakk-OL i Tromsø.

Det var TV2 og VG som først omtalte saken i går.

- Burundis damelag har ikke møtt opp til de to siste rundene. I tillegg er det en spiller i åpen klasse som også er borte, sier assisterende turneringsdirektør Morten Sand til Dagbladet.

Gir opp Nå melder iTromsø at OL-arrangørene gir opp å prøve å finne sjakkspillerne. Arrangørene vil ikke foreta seg noe mer, sier pressesjef Morgan Lillegård til avisa.

Laget er også utestengt fra turneringen - det vil si at om de skulle komme tilbake, får de ikke spille.

- De er voksne mennesker. Det er ikke kriminelt å forlate sjakk-OL, men det hadde vært greit å få vite hvor de er, sier Sand til avisa.

- Bekymret Sand innrømmet overfor Dagbladet tidligere i dag at arrangøren er urolig etter at spillerne plutselig forsvant.

- Når det gjelder de menneskelige aspektene, er det klart at vi kan være bekymret når et damelag fra Burundi ikke dukker opp. Vi har ingen indikasjoner på om det har skjedd noe - vi vet ikke, men det hadde vært bedre om vi visste at de hadde dratt på en fjelltur eller noe.

- Hvordan vil dere jobbe for å finne ut hva som har skjedd?

- Sikkerhetssjefen vil ta dette videre.

- Vil dere involvere politiet?

- Det overlater jeg til sikkerhetsansvarlig. Jeg vil prate med ham før jeg uttaler meg om det. Det er utenfor arrangørens kontroll, sier Sand.