Bush lei seg over Jones-doping

Presidenten er bekymret.

President George W. Bush er skuffet og lei seg etter at den tredobbelte OL-gullvinneren Marion Jones innrømte å ha brukt doping.

Bush innrømmet at han er bekymret over at Jones har satt et dårlig eksempel for nåværende og kommende profesjonelle utøvere ved hennes bruk av ulovlige steroider.

- Han ble lei seg da han hørte nyhetene, sa Det hvite hus talskvinne Dana Perino til reporterne fredag.

- Bush er bekymret over at enhver profesjonell utøver, eller en hvilken som helst utøver som utvikler seg til å bli en profesjonell utøver, tror at vedkommende må ty til ulovlige midler for å oppnå sine mål, la Pecorino til.

Det var The Washington Post som torsdag meldte at sprintdronningen har brukt doping. I et brev til familie og venner innrømmet Jones å ha brukt anabole steroider (THG, «The Clear»), som hun skal ha fått fra det omdiskuterte BALCO-laboratoriet. Dopingbruken startet i 1999 og varte til 2001.

(NTB)

LEI SEG: USAs president, George Bush, ble trist da han hørte nyheten om at en av landets største idrettsstjerner egentlig er en juksemaker. Foto: MANNIE GARCIA/REUTERS/SCANPIX
LEI SEG: USAs president, George Bush, ble trist da han hørte nyheten om at en av landets største idrettsstjerner egentlig er en juksemaker. Foto: MANNIE GARCIA/REUTERS/SCANPIX Vis mer
DOPET: Tidligere friidrettsstjerne Marion Jones ankommer en rettssal tidligere i dag. Der måtte hun forklare innrømmelsen av dopingbruk mens hun var aktiv toppidrettsutøver.