Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bush sviktet USAs fotballjenter

Den amerikanske presidentkandidaten George W. Bush sviktet sin oppgave og bidro til at USA tapte fotballfinalen mot Norge, skriver New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den skarpskodde og spydige politiske kommentatoren Gail Collins som avlegger OL-finalen et besøk i storavisa fredag.

Hun peker på at verken Bush eller demokratenes kandidat, visepresident Al Gore, har vist synlig interesse for OL i Australia.

-Har noen forresten lagt merke til at ingen av kandidatene har brukt mye tid til å heie på OL-utøverne våre? Jeg er særlig skuffet over Bush. Han gjorde en god jobb med å psyke opp laget vårt i golf-tyrneringen Ryder Cup da han leste et brev fra kommandanten på Alamo (fort som falt i USAs krig mot Mexico i 1836, red anm.), der kommandanten sverget «seier eller død».

- Jeg tror jeg snakker på vegne av alle amerikanere når jeg sier at hvis Bush hadde brydd seg med å lese Alamo-brevet for kvinnenes fotballandslag, ville de aldri ha tapt for Norge, skriver Collins.