Bush tror på seier i Irak

På tross av «utilfredsstillende prestasjoner».

USAs president George W. Bush sier det er grunn til å være optimistisk med tanke på Irak, selv om bare åtte av 18 delmål USA har satt seg i Irak er nådd.

Dette sa Bush i dag da han kommenterte en ny rapport om situasjonen i Irak. I rapporten beskrives situasjonen i det krigsherjede landet som sammensatt og ekstremt utfordrende, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Videre heter det at USA har nådd åtte delmål, de fleste av dem militære, som å trene og ta i bruk det irakiske militæret og redusere volden mellom religiøse grupper i Bagdad.

Det hvite hus innrømmet imidlertid at det i forhold til åtte andre mål er gjort «utilfredsstillende prestasjoner». Dette gjelder først og fremst Iraks politiske prosess med å bringe sammen stridende grupper, samt sørge for at oljeinntekter blir distribuert rettferdig.

- Det er ikke overraskende at den politiske prosessen går tregere enn den militære prosessen, for det har vært klart hele tiden at et demokrati trenger sikkerhet for å klare å vokse og fungere, sa Bush på pressekonferansen.

- De som mener at kampen i Irak er tapt, vil sannsynligvis legge vekt på de utilfredsstillende prestasjonene i forhold til målsettingene. Men de som mener at kampen kan vinnes, ser den positive utviklingen på noen av punktene som en grunn til optimisme, understreket presidenten.

(NTB)

MOTSTANDEN ØKER: En gutt løfter armene i været på spøk, i påvente av en liksom-kroppsundersøkelse fra en britisdk soldat. Motstanden mot krigen i USA er stadig økende i USA, samtidig viser en ny rapport at langt fra alle mål er nådd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Atef Hassan
MOTSTANDEN ØKER: En gutt løfter armene i været på spøk, i påvente av en liksom-kroppsundersøkelse fra en britisdk soldat. Motstanden mot krigen i USA er stadig økende i USA, samtidig viser en ny rapport at langt fra alle mål er nådd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Atef Hassan Vis mer