Bush tror på seier i Irak

På tross av «utilfredsstillende prestasjoner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush sier det er grunn til å være optimistisk med tanke på Irak, selv om bare åtte av 18 delmål USA har satt seg i Irak er nådd.

Dette sa Bush i dag da han kommenterte en ny rapport om situasjonen i Irak. I rapporten beskrives situasjonen i det krigsherjede landet som sammensatt og ekstremt utfordrende, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Videre heter det at USA har nådd åtte delmål, de fleste av dem militære, som å trene og ta i bruk det irakiske militæret og redusere volden mellom religiøse grupper i Bagdad.

Det hvite hus innrømmet imidlertid at det i forhold til åtte andre mål er gjort «utilfredsstillende prestasjoner». Dette gjelder først og fremst Iraks politiske prosess med å bringe sammen stridende grupper, samt sørge for at oljeinntekter blir distribuert rettferdig.

- Det er ikke overraskende at den politiske prosessen går tregere enn den militære prosessen, for det har vært klart hele tiden at et demokrati trenger sikkerhet for å klare å vokse og fungere, sa Bush på pressekonferansen.

- De som mener at kampen i Irak er tapt, vil sannsynligvis legge vekt på de utilfredsstillende prestasjonene i forhold til målsettingene. Men de som mener at kampen kan vinnes, ser den positive utviklingen på noen av punktene som en grunn til optimisme, understreket presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer