OVERTRAMP: Sergio Busquets setter støvelen på hodet til Pepe etter at Real Madrids portugisiske stopper og Cesc Fabregas (t.v.) gikk i bakken under en krangel. Foto: Paul Hanna, Reuters / NTB Scanpix
OVERTRAMP: Sergio Busquets setter støvelen på hodet til Pepe etter at Real Madrids portugisiske stopper og Cesc Fabregas (t.v.) gikk i bakken under en krangel. Foto: Paul Hanna, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Busquets satte knottene i fjeset til Pepe

Ikke bare finspill i El Clasico.

(Dagbladet): Gårsdagens spanske storkamp bød på akkurat den underholdningsverdien man kan vente seg når to av verdens beste fotballag - som også er erkerivaler - møtes til en kamp som kan avgjøre serien.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Angel di Maria, Andres Iniesta - lista er lang over navn som krydret oppgjøret der Barcelona til slutt vant 4-3 borte mot Real Madrid.

Men, som vi har blitt vant til de siste sesongene, inneholdt også denne utgaven av «El Clasico» sin dose av grisespill, kontroverser og krangel.

Og kanskje ikke så overraskende var Sergio Busquets og Pepe involvert i en av situasjonene som blir husket, men som man ikke vinner priser, heder eller nye venner for.

Fabregas-krangel Etter at Lionel Messi utliknet til 2-2, var Madrid-stopper Pepe rasende på ett eller annet - trolig passive medspillere. Og mens han kjeftet og gestikulerte kom Cesc Fabregas løpende for å feire med Messi, og traff Pepe med skulderen.

Det fikk den store portugiseren til å eksplodere, og han gikk helt opp i ansiktet på Fabregas. Etter at de hadde stått slik i et par øyeblikk, gikk begge to i bakken - uten at det var så lett å se hvorfor av tv-bildene.

Mens de lå på bakken stimlet spillere fra begge lag sammen for å kjekle med hverandre og dommeren. I den mølja var naturligvis også Sergio Busquets. Og det var da bildene med støvelen hans på Pepes hode ble tatt.

Ingen straff Videobilder fra alternative vinkler tyder imidlertid på at Busquets ikke tråkket så hardt på hodet til Madrid-stopperen. Det så snarere ut til at han lot knottene gli over kinnet hans for å markere at «jeg kunne trampet på hodet ditt nå».

Uansett ufin oppførsel av Busquets, men det gikk dommeren hus forbi. Han hadde nok med å skille de øvrige spillerne og vente på at Fabregas og Pepe kom seg på beina, så de kunne få hvert sitt gule kort.

Cristiano Ronaldo kritiserte dommeren etter kampen. Han trakk spesielt fram episoden der Sergio Ramos felte Neymar. Real Madrid-forsvareren ble utvist, Barcelona fikk sitt første av to straffespark.

Ronaldo fikk på sin side straffespark da han ble felt like utenfor 16-meteren og scoret selv fra ellevemeteren til 3-2.