BELKIN-PROFFER: Laglegen og bussjåføren i Team Belkin får grove påstander rettet mot seg av Michael Rasmussen, men laget forsvarer de to. Her er flere ryttere, som ikke har noe med saken å gjøre, i aksjon for Belkin under årets Eneco Tour. Foto: AFP / ANP / BAS CZERWINSKI / NTB Scanpix
BELKIN-PROFFER: Laglegen og bussjåføren i Team Belkin får grove påstander rettet mot seg av Michael Rasmussen, men laget forsvarer de to. Her er flere ryttere, som ikke har noe med saken å gjøre, i aksjon for Belkin under årets Eneco Tour. Foto: AFP / ANP / BAS CZERWINSKI / NTB ScanpixVis mer

- Bussjåfør gjemte EPO i underbuksa

Straffes ikke.

(Dagbladet): Team Belkin har sendt ut en pressemelding hvor det går fram at sykkellaget ikke kommer til å gå til sak mot laglege Dion van Bommel eller bussjåfør Piet de Vos.

Bakgrunnen er Michael Rasmussens mye omtalte selvbiografi «Gul feber». Der skriver dansken at de Vos hjalp rytterne å gjemme dopingmidler.

- Gjemte i underbuksa «En dag i 2007 kom politiet for å sjekke bussen vår. Vi hadde dopingmidler i bussen, men bussjåføren Piet gjemte EPO i underbuksa», skriver Rasmussen.

Han hevder videre at laglege van Bommel skrev ut en resept på kortison for en skade han aldri hadde.

Forsvarer begge De Vos og van Bommel jobbet den gang for Rabobank-laget, som seinere er blitt til dagens Belkin-lag. På grunn av påstandene fra Michael Rasmussen, sendte laget i går ut en pressemelding.

Der skriver de:

«Ledelsen i Belkin Pro Cycling har sjekket eksterne kilder og snakket med laglege Dion van Bommel og bussjåfør Piet de Vos på bakgrunn av Michael Rasmussens nylige utsagn. Begge de ansatte har samarbeidet».

«Laget har ingen grunn til å etterforske grundigere eller til å ta grep mot noen av dem. Ledelsen i Belkin Pro Cycling støtter begge de ansatte og avslutter saken».

PÅSTAND: Belkin-laget forsvarer to ansatte som ifølge Michael Rasmussen skal ha bidratt til at Rabobanks ryttere kunne dope seg i 2007. Foto: REUTERS / Henning Bagger / NTB Scanpix
PÅSTAND: Belkin-laget forsvarer to ansatte som ifølge Michael Rasmussen skal ha bidratt til at Rabobanks ryttere kunne dope seg i 2007. Foto: REUTERS / Henning Bagger / NTB Scanpix Vis mer