Bussjåføreren: - Unnskyld!

Garikoitz Atxa hadde sin første dag på som bussjåfør.

 BEKLAGER:  Garikoitz Atxa kjørte bussen som i går satte seg fast i målseilaset under Tour de France. Nå beklager bussjåføren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEKLAGER: Garikoitz Atxa kjørte bussen som i går satte seg fast i målseilaset under Tour de France. Nå beklager bussjåføren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet) Starten på årets Tour de France kunne nesten ikke blitt mer dramatisk. Kun minutter før rytterne skulle kjøre i mål, sto en lagbuss fast i målseilet.

Bussen tilhørte Orica-GreenEdge. Laget ble tildelt en bot på på 13.000 norske kroner etter nestenskandalen.

Ikke overraskende så var det en fersk bussjåfør som begikk feilen. Orica-GreenEdges Garikoitz Atxa er en tidligere syklist, men dette var hans første dag som sjåfør for Tour de France-laget.

- Jeg vet ikke om jeg er blitt berømt eller ei. Jeg har en vond følelse, men nå er det heldigvis over og ingen ble skadet, skal bussjåføreren ha sagt til Eurosport.

- Dette var min første dag som sjåfør. Det var ingen god start, men jeg håper laget fortsatt har troen på meg, forteller Atxa.

Bastia, Korsika, 20130629: En team buss satte seg fast i målskiltet under det første rittet i Tour de france 2013.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Bastia, Korsika, 20130629: En team buss satte seg fast i målskiltet under det første rittet i Tour de france 2013.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Han hadde store problemer med å sove natt til i dag.

- Laget var vist stor sympati og jeg er takknemlig for alle de fine tingene de har sagt. Jeg kan ikke si noe annet enn beklager, avslutter bussjåføren.

Det ble i går først annonsert at målgang skulle være tre kilometer før i løypa. Det fikk ikke Alexander Kristoff med seg.

Men de fikk tatt ut lufta av bussens dekk og fikk fjernet den i tide. Kristoff kjørte til slutt inn til en 2. plass.

 SATT FAST:  Bussen ble fjernet, men satte lenge fast i målseilaset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SATT FAST: Bussen ble fjernet, men satte lenge fast i målseilaset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer