Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Buster» (101) klar for London Maraton

Øl og bilvask er suksessoppskriften.

• Se «Buster» trene til maraton på YouTube!

(Dagbladet.no): «Buster» Martin (101) er allerede Storbritannias eldste yrkesaktive, som bilvasker i Pimlico Plummers garasje fire ganger i uka.


Men det er ikke derfor «Buster» plutselig ser seg selv på nyhetene verden over, og har gått fra ukjent gamling til gloheit mediefavoritt.

For før 101-åringen kommer inn på jobb på Pimlico om morgenen, har han allerede tatt en times løpetur for å trene til sitt store mål:

London Maraton.

- De prøver å holde deg nede som gammel, men jeg er redd for at jeg ikke er en av dem som aksepterer det. Jeg skjønner egentlig ikke hva all denne viraken dreier seg om, sier «Buster» til CNN.

I form med eget øl

Dersom «Buster» kommer seg til mål blir han den eldste til å fullføre et maraton noensinne, og har allerede fullført et halvmaraton tidligere denne måneden.

HAR BEVIST FORMEN: 2.mars løp «Buster» halvmaraton, og feiret som vanlig med en «pint» og en røyk. Foto: SCANPIX
HAR BEVIST FORMEN: 2.mars løp «Buster» halvmaraton, og feiret som vanlig med en «pint» og en røyk. Foto: SCANPIX Vis mer

Pimlico har selvfølgelig sett en mulighet til litt gratisreklame, og sponser veteranen med personlige trener. Og treningsprogrammet?

Det blir en del løping så klart, men med svært hyppige ølpauser.

For selvfølgelig har «Buster» Martin sitt eget øl, et lokalt bryggeri oppkalte et nytt ølmerke etter Martin da han fylte 101.

Produktiv senior

«Buster» Martin er også aktiv på andre områder, hele 17 barn har han klart å sette til verden sammen med kona som døde for noen år siden.

- Hva så? Det var ikke så uvanlig i min tid, sier «Buster» selv om den saken.

I fjor fikk han en liten forsmak på medieoppmerksomhet da han var medlem av det eldste rockebandet som har laget coverversjon av The Whos «My Generation»,

Så gjenstår det å se om han klarer å fullføre også dette rekordprosjektet.

image: «Buster» (101) klar for London Maraton

- Aldri si hva du tror. Si at du skal prøve, sier «Buster», som planlegger å fortsette i jobben til han stryker med.

Tross alt betaler jo bilvaskinga for ølen.

• Se hele CNNs innslag om Buster her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media