- But, but, it wasn\'t only, only

TV-selskap ber Solberg-gutta knote videre.

• Se en av Hennings klassikere på YouTube

•... og en til med både Petter og Henning

(Dagbladet.no): Henning og Petter Solberg er gode til mange ting, men å snakke engelsk er ikke en av dem.

Brødreparet er kanskje Norges fremste ambassadører for såkalt ola-engelsk - noe også utlendingene vet å sette pris på. Rallysportens egen TV-kanal, WRC TV, digger aksenten og formuleringene så mye at de har gitt Henning og Petter beskjed om å aldri forandre seg.

- TV-selskapet vil at jeg skal beholde spydebergengelsken, og forteller meg at jeg ikke må bli bedre enn jeg er nå. De synes visst det er så morsomt å sende intervjuer hvor jeg snakker dårlig engelsk. Men jeg gjør jo så godt jeg kan, sier Henning til Dagbladet.no.

Det er gullkorn som «but, but, it wasn\'t only, only», «I had a stop in the start» og «we break..we break, we broke a braike...a breakpipe, so we have to fix it» som har gitt Henning kultstatus blant de mer engelskkyndige utlendingene.

- Jeg greier ikke helt å stokke ordene alltid, det er sånn det blir en gang iblant, sier Henning.

Petter mener det hersker liten tvil om hvem av dem som behersker engelsk best.

HOLD OPP HENDENE DEN SOM ER BEST I ENGELSK: Petter Solberg mener han er hakket bedre i engelsk enn storebror Henning, uten at det nødvendigvis sier all verden. Henning røper at WRC TV har bedt dem om å vedlikeholde engelskferdighetene de har i dag - ikke gjøre dem bedre. Foto: SCANPIX
HOLD OPP HENDENE DEN SOM ER BEST I ENGELSK: Petter Solberg mener han er hakket bedre i engelsk enn storebror Henning, uten at det nødvendigvis sier all verden. Henning røper at WRC TV har bedt dem om å vedlikeholde engelskferdighetene de har i dag - ikke gjøre dem bedre. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er litt bedre enn Henning. Men vi kan jo ikke noe annet, det går ikke å bli bedre. Vi har prøvd siden vi gikk på skolen, sier han til Dagbladet.no.

Men Henning går ikke med på at han har det største forbedringspotensialet.

- Særlig. Han skal få lov til å tro det, så får folk bedømme selv, ler han.

- Hvordan vil du beskrive din egen engelsk?

- Den er...hva skal jeg si, morsom for andre å høre på. Jeg har ikke tonefallet som skal til for at det skal bli bra. På Nettby tror jeg det er 14 000 som vil ha Henning og Petter som engelsklærer.

- Har du noen gang fått komplimenter for engelsken din?

- Nei, det er aldri noen som har sagt jeg er flink, sier Henning Solberg.

Uten at han virker å være altfor nedbrutt av den grunn..

- But, but, it wasn\'t only, only