Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Buta på 36. plass i OL-maratonet

Uganda tok overraskende gull.

36. PLASS: Urige Buta ble nummer 36 i OL-maratonet. Etter en forsiktig start var Buta oppe på 22.-plass etter tre mil, om lag tre og et halvt minutt etter teten. Han tapte mye mot slutten både i tid og plasseringer, og han løp i mål til 2.17.58, slått med 9.57 minutter.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
36. PLASS: Urige Buta ble nummer 36 i OL-maratonet. Etter en forsiktig start var Buta oppe på 22.-plass etter tre mil, om lag tre og et halvt minutt etter teten. Han tapte mye mot slutten både i tid og plasseringer, og han løp i mål til 2.17.58, slått med 9.57 minutter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Stephen Kiprotich fra Uganda rykket mot slutten av maratonløpet og løp i mål som OL-vinner i ensom majestet til 2.08.01. Urige Buta ble nummer 36.

Etter en forsiktig start var Buta oppe på 22.-plass etter tre mil, om lag tre og et halvt minutt etter teten. Han tapte mye mot slutten både i tid og plasseringer, og han løp i mål til 2.17.58, slått med 9.57 minutter.

Buta var Norges siste deltaker i årets OL.

Det ble «feil» Kiprotich som vant siste friidrettsøvelse i London-OL. Wilson Kipsang Kiprotich fra Kenya var et hetere tips enn sin navnebror fra Uganda, ikke minst etter seieren i London maraton i april.

VANT: Stephen Kiprotich fra Uganda rykket mot slutten av maratonløpet og løp i mål som OL-vinner i ensom majestet til 2.08.01.  Foto: EPA/IAN LANGSDON
VANT: Stephen Kiprotich fra Uganda rykket mot slutten av maratonløpet og løp i mål som OL-vinner i ensom majestet til 2.08.01. Foto: EPA/IAN LANGSDON Vis mer

Han løp lenge i tet, men ble innhentet og måtte slippe tetgruppen mot slutten av løpet. Han endte på tredjeplass.

Også sølvet gikk til Kenya. Abel Kirui løp i mål 26 sekunder etter vinneren, men ett minutt og ti sekunder foran sitt eget lags Kiprotich.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media