Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Butikkeiers VIF-stunt får mye oppmerksomhet: - Folk stopper og ler

I denne butikken får du varene til halv pris fram til Vålerenga vinner en seriekamp.

MÅ SNU TRENDEN: I butikken Mitt Kashmir i Oslo får du alle varene til halv pris helt til Kjetil Rekdals mannskap vinner en seriekamp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix og Tove Steen
MÅ SNU TRENDEN: I butikken Mitt Kashmir i Oslo får du alle varene til halv pris helt til Kjetil Rekdals mannskap vinner en seriekamp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix og Tove Steen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vålerenga har hatt en miserabel start på årets Tippeliga-sesong, og står med null poeng på de fire første seriekampene. For Vålerenga-supporter Tore André Granli er det normalt at det går opp og ned med klubben i hans hjerte.

Granli eier butikken Mitt Kashmir, som ligger i Majorstuveien i Oslo. På butikkvinduet hans henger det en plakat med følgende beskjed:

«Fram til VIF-fotball (H) tar poeng er det halv pris på alle varer. Fra Løten på tirsdag tar vi med oss lokale godsaker.. (ingen poeng i cupen). Poengene tar vi fra 'Gutan' på søndag. Vi krysser og ber».

Førstkommende onsdag møter Vålerenga Løten i cupen. Neste mulige trepoenger er dermed kampen mot Tromsø til helga.

- Trist Granli har i flere dager solgt alle varene i butikken sin til halv pris, helt siden han først hang opp en liknende plakat før helgas kamp mot Stabæk - som også endte med tap.

- Det var ikke meningen at det skulle bli et pr-stunt. Det er for trist det som skjer med VIF, sier daglig leder og butikkeier Tore André Granli til Dagbladet.

Han syns stuntet var en morsom ting å gjøre, også fordi butikken ligger på Oslo vest der de mest ivrige Vålerenga-supporterne ikke holder til.

- Har det vært større pågang etter at du satte opp plakatene?

- Ja. Selvfølgelig. Jeg har alt mulig slags folk innom. Alle har en relasjon til Vålerenga, sier Granli.

- Jeg aner ikke hvor mange som har stått på utsida og tatt bilder. Folk stopper og ler. Det er ingen som ler ondskapsfullt. Kanskje vi trenger litt mer av det i Oslo, at det ikke skal være så seriøst, sier han videre.

- Sta Han er forberedt dersom Vålerenga ikke skulle innkassere en eneste trepoenger på de ti neste seriekampene. Han har uansett ingen planer om å avslutte stuntet.

TAPTE MOT STABÆK: Denne plakaten hang utenfor butikkvinduet før helga. Foto: Stian Haraldsen
TAPTE MOT STABÆK: Denne plakaten hang utenfor butikkvinduet før helga. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

- Jeg er en sta jævel, det må du være. Jeg holder ut jeg. Jeg har blitt spurt om jeg har gjemt bort «godsakene» i butikken, det har jeg ikke gjort. Det er noen som gjør noen gode handler her. Men vi har et godt utvalg, sier Granli med latteren løst.

Det er stadig folk som stikker hodet inn i butikken for å slå av en prat.

- Nå kjører jeg halv pris til vi vinner. Så har jeg så mange hyggelig folk innom. Det er mye hyggelig prat, sier han.

Granli har vært Vålerenga-supporter siden begynnelsen av 80-tallet. Han er likevel ikke bekymret for den svake perioden klubben er inne i.

- Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet det er mange kamper. Vi kan vinne seks kamper på rad, så snakker vi medalje. Jeg er ikke så stressa. Vi sliter med forsterkninger. Vi er sårbare bakover. Men jeg er ikke bekymret. Vi har en god stall. Det er godt humør på laget. Hadde vi spilt ræva i fire kamper hadde jeg vært bekymret. Jeg har vært på alle kampene bortsett fra Sogndal. Vi spilte ikke dårlig fotball. Vi spilte tidvis ganske bra, sier Granli, som mener unntaket er kampen mot Sogndal, som var begredelig.

Dagbladet kunne forsøkt å få en kommentar fra Kjetil Rekdal på stuntet, men Vålerenga-treneren krever at både spillere og trenere i Oslo-klubben unnlater å snakke med pressen de kommende dagene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart