JUBILERTE MED SEIER: Jenson Button (t.v.) startet søndag i sitt 200. Grand Prix i karrieren. Det var en milepæl han feiret med å vinne på Hungaroring.Foto: SCANPIX/EPA/SZILARD KOSZTICSAK
JUBILERTE MED SEIER: Jenson Button (t.v.) startet søndag i sitt 200. Grand Prix i karrieren. Det var en milepæl han feiret med å vinne på Hungaroring.Foto: SCANPIX/EPA/SZILARD KOSZTICSAKVis mer

Button jubilerte med seier

Vant i Ungarn i sin 200. formel 1-start.

Briten Jenson Button (31) i McLaren-Mercedes vant Ungarns Grand Prix for formel 1-biler søndag, 3,5 sekunder foran Red Bulls Sebastian Vettel og med Ferraris Fernando Alonso på den siste podieplassen.

I VM-sammendraget betyr det at Vettel øker sin ledelse til de argeste konkurrentene.

Løpet i Ungarn var Buttons Grand Prix-konkurranse nummer 200, og han ga seg selv den best tenkelige jubileumsgaven med sin andre seier for sesongen.

- Dette var et stort øyeblikk for oss alle, sa Button som uttalte at han likte de vriene forholdene med vekselvis tørre og våte forhold.

Button var tilbake på banen i Budapest der han tok sin første formel 1-triumf i 2006 for Honda.

Dekktrøbbel Lewis Hamilton tok en tidlig ledelse og hadde kontroll på feltet i store deler av løpet, men en pallplass røk med all sikkerhet etter flere gale dekkvalg under de svært vanskelige kjøreforholdene.

- Den beste vant i dag, sa Hamilton på en diplomatisk måte etter en konkurranse som var mer eller mindre mislykket for hans del. En 4.-plass var ikke det Hamilton var ute etter.

Alonso måtte nøye seg med tredjeplass i søndagens race, og dermed tapte spanjolen i likhet med flere andre terreng til Vettel i kamp om VM-tittelen.

Vettel hadde en fantastisk start på sesongen med fem førsteplasser på de seks første løpene, mens han i den forrige VM-runden i Tyskland for første gang for sesongen kom utenfor topp tre og en plass på podiet.

Vettel har nå 85 poeng ned til lagkamerat Mark Webber på annenplass. Webber endte på 5.-plass i søndagens løp.

Bilbrann En svært dramatisk episode oppsto under søndagens konkurranse. Nick Heidfeld klarte så vidt å redde seg unna da det oppsto brann i bilen hans rett etter et depotstopp.

- Jeg ble litt redd. Jeg var med i en bilbrann også i Barcelona, men denne gangen var jeg virkelig ille ute. Nå kjente jeg varmen steg og innså at jeg var tvunget til å ta meg ut av bilen så raskt som mulig, sa Heidfeld til BBC.

En kort stund etter at Heidfeld hadde forlatt bilen, hørtes en eksplosjon.

(NTB)