Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Button knep beste startspor i Belgia

Sikret første pole position siden 2009.

LENGE SIDEN SIST: Jenson Button sikret seg sin første pole position på nesten tre år da han var raskest i kvalifiseringen til Belgias Grand Prix. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP Photo / NTB Scanpix
LENGE SIDEN SIST: Jenson Button sikret seg sin første pole position på nesten tre år da han var raskest i kvalifiseringen til Belgias Grand Prix. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Britiske Jenson Button var raskest i lørdagens kvalifisering foran Belgias Grand Prix. McLaren-føreren starter dermed i front i morgendagens løp.

Button starter med beste utgangspunkt for første gang siden 2009 i Monaco, samme år som han vant VM for Brawn-laget. Lørdag sikret han seg pole position for første gang som McLaren-fører på den berømte Spa-banen.

Japaneren Kamui Kobayashi fulgte nærmest i kvalifiseringen. Sauber-føreren stiller dermed også til start i fremste rekke ved siden av Button søndag. Kobayashi har aldri tidligere plassert seg bedre etter en kvalifisering i formel 1-sammenheng.

Williams-teamets Pastor Maldonado fra Venezuela fikk tredje beste tid, men han ble flyttet ned tre plasser for å ha blokkert Nico Hülkenberg. Dermed har Kimi Räikkönen tredje beste startspor.

- Det har blitt temmelig lenge siden jeg klarte pole position sist. Det er ganske følelsesladd, beskrev Button, før han fortsatte:

- Det er så viktig å komme tilbake etter så lang tid med et godt resultat. Jeg vet at løpet er først i morgen, men dette er nesten som å vinne et Grand Prix for meg. Det er så lenge siden, sa briten, som klaget over ustabilitet i bilen på den siste treningsomgangen.

Button har nå åtte kvalifiseringsseirer i karrieren. Han ligger bare på sjuendeplass i VM sammenlagt og har hele 88 poeng opp til ledende Fernando Alonso fra Ferrari. Han understreket likevel at han ikke har gitt opp håpet. Spanske Alonso starter i femte beste posisjon søndag.

Nærmeste VM-utfordrer Mark Webber kjørte inn til sjuende beste tid. Red Bull-fører Webber flyttes imidlertid ned fem plasser fordi han foretok et skifte av girkasse.

Kimi Räikkönen har best resultater av de nåværende formel 1-førerne på Spa-banen. Finnen, som representerer Lotus, har vunnet fire ganger tidligere på den lengste banen i VM-sirkuset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media