MASSEKRASJ: Jenson Button, Jaime Alguersuari og Lewis Hamilton kjørte inn i hverandre på førsterunden i Belgia. Foto: AP
MASSEKRASJ: Jenson Button, Jaime Alguersuari og Lewis Hamilton kjørte inn i hverandre på førsterunden i Belgia. Foto: APVis mer

Button og Hamilton krasjet ut i første runde

Stjernefall i Belgia.

Både VM-leder Jenson Button og regjerende mester Lewis Hamilton krasjet og måtte bryte Belgias Grand Prix i formel 1.

Button, som vant seks av de første sju VM-rundene, var den eneste som sto med poeng i samtlige runder før dagens løp. Nå er også han uten poeng i en runde.

Briten kommer imidlertid til å fortsette som leder av VM-sammendraget. Men triumf i Belgia hadde han ingen mulighet til. Etter en dårlig kvalifisering krasjet han ut i første runde av løpet.

Button mistet kontroll over bilen og spant ut av banen. Han så ut til å bli truffet av Renault-føreren Fomain Grosejean som også spant ut av banen.

- Jeg fikk en veldig god start, passerte Lewis og så fikk Rubens (Barrichello) problemer. Jeg kom meg opp fire plasser før den svingen. Jeg bremset og Grosejean traff bakhjulet mitt, sa Button til BBC.

STJERNENE UTE: Jenson Button og Lewis Hamilton klør seg i hodet. Foto: AFP
STJERNENE UTE: Jenson Button og Lewis Hamilton klør seg i hodet. Foto: AFP Vis mer

Hamiltons McLaren-bil var også involvert i en hendelse ved samme sving. Han krasjet også ut av løpet.

- Det var bare en av de dagene. Jeg ble truffet i den første svingen, sa Hamilton.

Ferraris Kimi Räikkönen vant løpet. Det er hans fjerde seier på banen i løpet av de siste fem årene.

Räikkönen trives på Spa-Francorchamps-banen. Han startet i sjette startspor, men kjørte seg raskt opp. Finnen kom tidlig forbi Giancarlo Fisichella, som startet i pole position, og vant til slutt med 0,9 sekunder ned til italieneren.

Red Bull-føreren Sebastian Vettel endte på tredjeplass.

Seieren var Räikkönens første for sesongen. Han ble verdensmester i 2007, men har ikke klart å levere lignende resultater i år.

(NTB)