Buttons første pole

Britiske Jenson Button fra BAR sikret seg overraskende pole position foran morgendagens San Marinos Grand Prix i formel 1.

Dette var første gang Button og BAR vinner kvalifiseringen. Nest beste spor har den tyske verdensmesteren Michael Schumacher, som har vunnet alle VM-rundene hittil denne sesongen.

- Fantastisk. Det har gått bra hele helgen, og jeg synes vi har gjort en god jobb med bilen, sa Button.

Schumacher hadde vunnet sesongens tre første kvalifiseringer. Nå gleder Button seg til søndagen. Det er da det virkelig gjelder.

- Jeg kan knapt vente på å komme i gang. Det er gjevt å vinne kvalifiseringen, men å vinne en VM-runde er den store drømmen, sier briten.

- Dette er første gangen i formel 1-karrieren min at jeg ikke har noen foran meg fra start. Det blir en ny opplevelse. Nå er alt opp til meg selv, sier Button.

Sist 24-åringen vant en pole position, var som formel 3-fører i 1999. Hans beste pole-plassering i formel 1 var 3. plassen fra Belgia i 2000.

Kimi sliter

Problemene fortsetter for finske Kimi Räikkönen, som fikk motorproblemer og måtte bryte lørdagens kvalifisering. McLaren-føreren må dermed starte bakerst søndag.

Juan Pablo Montoya var tredje raskest lørdag, med Rubens Barrichello og Ralf Schumacher på de neste plassene.

(NTB)

FØRSTE POLE: Jason Button.
SLÅTT: Michael Schumacher.