By på signert Norge-drakt

Den viktigste kampen er ikke på Ullevaal i kveld, den pågår andre steder. Dessverre. Men Norge bidrar med ei signert landslagsdrakt til humanitær hjelp for barna i Beslan.

og landslaget hadde ingen problemer med å bruke litt treningstid i går, før kveldens kamp mot Hviterussland på Ullevaal, da Bakrommet spurte om det var mulig å få en signert landslagsdrakt til bruk på en ad hoc-humanitær auksjon. Pengene vi får inn, vil uavkortet gå til hjelpearbeidet for barna i Beslan i Nord-Ossetia. Bakrommet vil sørge for at Norges Røde Kors får kontantene, som kan omsettes til effektiv bruk etter den ufattelige gisseltragedien.

-  Jeg synes dette er et veldig fint tiltak, og det er positivt at landslaget kan være med på å støtte en så god sak, sier Hareide.

Thor Gjermund Eriksen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, sier til Bakrommet at avisa legger inn det første budet pålydende kroner 10 000. Dermed er vi i gang før auksjonen egentlig er startet, og hva er bedre? Send e-poster og vær med, eller bare gi pengegaver. Vi lover at alt vil bli sendt dit det skal.

BAKROMMET

takker for rask og effektiv respons og hjelp fra Norges Fotballforbund da vi i går lanserte ideen om å få en signert landslagsdrakt til inntekt for hjelpearbeidet i Beslan.

TELENOR

har gitt 1,5 millioner kroner, som skal gå til arbeidet i den russiske byen, pengene kom inn via sms-meldinger: «I kveld tennes det lys i vinduene for å minnes barna som døde i Russland. Send videre». Lysene bør brenne resten av året, og dessverre garantert neste år også. Bakrommet er ikke med på en gradering av de medmenneskene som trenger mest og akutt hjelp, men vi vil gjerne få minne om Røde Kors-aksjonen «Hjelp flyktningene i Darfur» også. Her kan våre faste og ufaste lesere bruke konto nr. 100 eller ringe 820 44 000.

GI BUD,

men bare seriøse. Bruk bakrommet@dagbladet.no, oppgi navn, alder, adresse, fasttelefon.

HENRI DUNANT

er grunnleggeren av Røde Kors-bevegelsen. Hans tanker om at sårede og skadde i krig bør få hjelp, uavhengig av hvilken side man tilhører, dannet grunnlaget for en organisasjon og en ideologi som i dag er utbredt over hele verden.

GHASSAN ZAQTANS

kom ut med til sammen fem diktsamlinger mellom 1982- 1997. I 2003 kom Ulla Stang Dahl med et utvalg oversatte dikt fra arabisk, som ble gitt ut på Oktober forlag under tittelen «Du tok fatt i meg og forsvant». Bakrommet vil gjerne gi bort hele solsystemer for en timeout fra denne planetens iboende ondskap. Et dikt på veien hjelper vel ingenting, men «Omfavnelse»:

Hun favner meg inn mellom to halvmåner

landskapet er forlatt

tiden står urørt

til min glede er hun lys

Hvilken av dagene var i går

og hvilken halvmåne skal jeg holde i enden av buen

når hestene vrinsker og løper ut

ligger flettene hennes i mine hender

og støv legger seg over bordduken

BAKROMMET

tar gjerne imot kjeft fordi vi har startet denne ad hoc-auksjonen, men til alle de andre, det er lov å bry seg. Derfor, noen selskaper der ute eller enkeltpersoner som vil spytte i noen kroner, så er det humant. Fordi ballen er ikke rund, den har sorg i læret.