By Rise åpner for avgang

Men mener han er rett mann.

 • Debatten ruller videre

  (Dagbladet.no): For RBK-trener Ola By Rise vet selvfølgelig at han er avhengig av resultater for å få fortsette i jobben.

  Fire tap på de fem siste Tippeligakampene er således en dårlig søknad. Derfor stormer det også rundt RBK-treneren om dagen, som står i fare for å glippe det trettende seriegullet på rad.

  - Jeg har tegnet en kontrakt for to år, men vi gjør opp status etter denne sesongen. Selv mener jeg at jeg er riktig mann i denne jobben, sier By Rise til Adresseavisen.

  Eggen åpner for comeback


  Og i dagens utgave av Dagbladet åpner Nils Arne Eggen for comeback som trener på toppnivå - uten å nevne klubb.

  Men du trenger ikke være «Einstein» for å skjønne at Rosenborg er en mulighet.

  Uansett: Søndag kveld møttes spillere, leder og trenere hjemme hos sjefen selv, Nils Skutle. Der ble alle enige om å gjøre alt for å sikre seriegullet, og la trenerspørsmål være trenerspørsmål til etter sesongslutt.

  - Drittjobb


  For det handler selvfølgelig ikke bare om Ola By Rise. Spillere som Erik Hoftun, Roar Strand og Harald Martin Brattbakk blir ikke akkurat yngre med årene.

  By Rise overtok Rosenborg på et tidspunkt da et generasjonsskifte for alvor gjorde seg gjeldende.

  - Kall det en drittjobb, men jeg må ta det generasjonsskiftet. Noen må påbegynne den jobben som skal videreføres etter min kontraktsperiode, sier By Rise.

  Gjenvunnet balansen


  Og «drittjobben» gjorde noe med By Rise etter tapet mot Stabæk lørdag. Søndag tok han fri fra pressen, han måtte komme i balanse igjen. Den er nå gjenvunnet, og RBK-treneren er ikke redd for å miste jobben.

  - Jeg er voldsomt giret på det korte perspektivet som er de tre kampene mot PSV, Bodø/Glimt og Lyn.

  I morgen møter Rosenborg PSV Eindhoven på Lerkendal i Champiopns Leauge.

  Så gjenstår det å se om spillerne klarer å nullstille seg til oppgjøret mot Bodø/Glimt til helgen.

<B>I MOTVIND:</B> RBK-trener Ola By Rise får utløp for sin frustrasjon under kampen mot Stabæk lørdag. Men i går smilte han da han møtte pressen.