By Rise: Flau over den dårlige tenningen

Rosenborg-trener Ola By Rise likte dårlig det han så mot Bryne søndag. -Det er flaut å se hvor dårlig tenning det er i laget, sa han etter 2-1-tapet.

Rosenborg var tilbake på nivået de holdt i de første seriekampene, og langt unna det som kreves for å henge med i toppen i den norske eliteserien.

- Jeg hadde aldri trodd at vi skulle falle tilbake på nivået vi holdt i de første kampene. Både trenere og spillere må ta ansvaret for den dårlige tenningen i laget, sa By Rise.

Aggressiv taktikk

Bryne-trener Reine Almquist var atskillig blidere enn Ola By Rise, og kunne etter seieren konstatere at alt hadde gått etter planen.

- Jeg antok faktisk at Rosenborg ville gå ut ganske rolig etter den betryggende seieren de tok forrige helg. Derfor startet vi kampen aggressivt, og det så ut til å hjelpe, sa Almquist.

Allerede etter 30 sekunder var Peter Olofsson alene med Arni Gautur Arason i Rosenborg-målet, men ballen havnet ikke i mål. Først fem minutter senere sørget Olofsson for overraskende Bryne-ledelse, og svært god stemning hos hjemmepublikum.

- Må tåle å tape

Rosenborg pleier å skape mange målsjanser og holde høyt tempo, men mot Bryne manglet nesten alt. Spillet gikk tregt, og pasningene satt ikke som de skulle. Trønderne kom riktignok mer med utover i førsteomgangen, men to sjanser i løpet av 45 minutter er langtfra godt nok for trener Nils Arne Eggen.

- Vi har vunnet mye, så da må vi også tåle å tape. Det store problemet vårt i dag var at vi ikke klarte å omsette de sjansene vi fikk, sa Eggen.

Han måtte også tåle å få flere spillere skadet. I tillegg til Roar Strand, som ikke var med til Jæren, måtte Frode Johnsen gi seg i pausen og Ørjan Berg etter 20 minutter av 2. omgang.

- Jeg skal ikke skylde på skader, men når så mange spiller går ut, blir nok Rosenborg påvirket, sa Eggen.

Sterk laginnsats

Bryne leverte uten tvil årsbeste mot Rosenborg, og kan takke laginnsatsen for at det gikk som det gjorde. Samtidig fikk endelig Dejan Pavlovic tingene til å fungere. Etter 70 minutter meldte han seg også på scoringslisten.

Rosenborg, med Christer George i spissen, skapte flere målsjanser mot slutten av kampen, men ballen havnet aldri mål.

- Det er gledelig å se at Christer skaper sjanser, men han er nok litt urolig i avslutningsfasen, sa Eggen, som også måtte se Bent Skammelsrud brenne et straffespark fire minutter før slutt.

Dag Frode Hornseth rettet opp noe av inntrykket med reduseringsmålet i kampens siste minutt, men seks poeng på fem kamper er ingen ønskesituasjon for Rosenborg.

(NTB)