SAMMEN IGJEN? Ola By Rise har samarbeidet med Åge Hareide både i Rosenborg og på landslaget. Her foran landskamp mot Island høsten 2008. 
Foto: Erlend Aas, Scanpix
SAMMEN IGJEN? Ola By Rise har samarbeidet med Åge Hareide både i Rosenborg og på landslaget. Her foran landskamp mot Island høsten 2008. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

By Rise kan bli ny Viking-trener

Hareide ventes å bli manager.

Åge Hareide ventes å bli manager i Viking. Landslagets assistenttrener Ola By Rise er blant kandidatene som ny trener i klubben.

Viking endrer sin sportslige organisasjonsstruktur, og Hareide går fra å være hovedtrener til å bli manager. Klubben skal hente inn en ny trener som skal øke kapasiteten på treningsfeltet, og By Rise er aktuell for jobben, skriver Stavanger Aftenblad.

By Rise har kontrakt med Norges Fotballforbund til etter høstens EM-kvalifiseringen, eventuelt etter EM-sluttspillet neste sommer hvis Norge kvalifiserer seg. Han vil ikke si noe om interessen fra Viking.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe verken i den ene eller andre retningen, sier By Rise til Aftenbladet.

Hareide bekrefter at han har flere aktuelle navn på listen, men vil ikke si hvem det er.

- Vi ønsker å hente inn en trener på denne siden av året. Grunnen til at vi ikke ønsker å kommentere navn er av hensyn til situasjonen til de aktuelle kandidatene. Noen har kontrakter som går ut, sier Hareide.

(NTB)