By Rise lysten på jobben

RKBs nåværende assistenttrener vil absolutt vurdere et eventuelt tilbud om å bli Åge Hareides erstatter.

Åge Hareide har nå sagt klart ifra til Norges Fotballforbund at han ønsker jobben som ny landslagstrener - hvis han skulle få tilbud om det. Hvem som skal overta Hareides jobb, er foreløpig åpent. Rosenborg-direktør Rune Bratseth har lansert flere kjente navn som aktuelle kandidater. På denne lista figurerer også klubbens nåværende assistenttrener, Ola By Rise.

Er dette en jobb du kunne tenke deg?

- Jeg har selvfølgelig tenkt på det. Jeg kommer til å vurdere det hvis jeg skulle få tilbud om det. Men vi får ta det i riktig rekkefølge. Vi får se. Det er en prosess som pågår. Hvem som tar over, blir nok avgjort i løpet av kort tid, sier Ola By Rise til Dagbladet.no.

By Rise har vært i klubben i mange år, både som spiller og assistenttrener. Få kjenner klubben så godt som han. En slik erfaring er selvsagt en klar fordel for en som skal lede Rosenborg.

Har fansens tillit

By Rise er enig i at det er viktig å kjenne klubben godt, men også andre faktorer spiller inn:

- Det er viktig at løsningen er til klubbens beste. Hvis man skal opp fra nummer to-trener til hovedtrener, er det veldig viktig å vite at du har støtte i alle ledd.

Da flyet med Rosenborg-troppen kom hjem til Værnes i natt, var en gruppe suppoertere møtt opp. De ga klart uttrykk for at de ønsker Ola By Rise som ny hovedtrener.

Hva betyr den tilliten fansen har til deg?

- Det betyr veldig mye. Fansen er mye av sjela i klubben, og de gir mye støtte til klubben. Også for dem som skal lede et lag, er supportergjengen veldig viktig, sier By Rise.

- Men det er også viktig hva spillerne mener.

Også eks-RBK-trener Nils Arne Eggen, selv kandidat til å gjøre comeback i Rosenborg, synes jobben bør gis til By Rise.

- La Ola overta. Det er en meget god løsning, sier Eggen til Adresseavisen.

Tror på Hareide

Assistentreneren i Rosenborg har stor tro på Åge Hareide som landslagstrener, hvis det blir aktuelt.

- Jeg har et kjempefint forhold til Åge. Og jeg tror det vil være veldig bra hvis løsningen blir han som landslagstrener, sier By Rise, og innrømmer at det blir trist at Hareide forlater klubben, to år før kontrakten går ut.

UT - INN? Åge Hareide (t.h) går av som trener i Rosenborg, Ola By Rise kan bli forfremmet fra assistenttrener til hovedtrener. Foto: SCANPIX