By Rise mener landslaget er i flytsonen

- Nå er vi et lag

ULLEVAAL STADION(Dagbladet.no): Lanslagsledelsen var i godt humør da troppen til kampene mot Moldova og Hellas ble presentert i dag. Bare seier er godt nok i kampen for EM-kvalifisering.

Assistenttrener Ola By Rise tror laget nå er i godsonen. Seieren mot sterk motstand fra Argentina, sammen med seks viktige poeng i kvalikkampene mot Malta og Ungarn i juni har sveiset laget sammen.

- Vi er på et bra spor. Det er en ro og entusiasme i gjengen, og jeg føler vi har bygd et landslag med strek under lag, sier By Riise til Dagbladet.no

Han sier Moldova er bedre enn de var da Norge slo dem 2-0 på Ullevaal i fjor høst.

- De har fått inn en ny trener og en gjeng med nye, unge spillere. De er vanskeligere å spille mot, men det klart vi skal slå dem.

By Rise nevner tre hovedgrunner til at ballen nå har rullet Norges vei:

- For det første er vi er strammere uten ball. Vi holder formasjonen bedre, og jobber godt. For det andre er overgangene bedre. Det så vi jo også mot Argentina, der vi særlig har blitt bedre til å bruke Carew riktig.

- For det tredje har vi blitt bedre på dødball. Det er noe som blir spesielt viktig mot Hellas, som er Europas beste lag på dødball, sier By Rise.

JUBEL SIST: Da Norge møtte Moldova hjemme på Ullevaal i fjor, vant Hareides menn 2-0. Her gratuleres Fredrik Strømstad med scoring. Foto: SCANPIX
JUBEL SIST: Da Norge møtte Moldova hjemme på Ullevaal i fjor, vant Hareides menn 2-0. Her gratuleres Fredrik Strømstad med scoring. Foto: SCANPIX Vis mer
VAR MED: Også den nybakte pensjonisten Ole Gunnar Solskjær var med sist. Denne gangen blir han sittende hjemme.