Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

By Rise tar NRK-permisjon

Sa ja til Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ola By Rise blir assistent for Åge Hareide på det norske landslaget, akkurat som i Rosenborg i 2003.

- Dette er en veldig god løsning. Ola har mye internasjonal erfaring både som spiller og trener, og han har også jobbet sammen med Åge fra før. De har en veldig god relasjon, og for oss er dette en vinn-vinn-situasjon, sier Norges fotballforbunds generalsekretær Karen Espelund i en pressemelding.

Ifølge NRK får den tidligere RBK-keeperen permisjon fra jobben som redaksjonssjef i «Her og Nå» fra august til november.

Slik frigjør han tid til å jobbe med landslaget full tid, som erstatter for Start-klare Stig Inge Bjørnebye. Etter visitten hos Hareide skal By Rise tilbake til NRK.

Landslagssjef Hareide sa til Dagbladet.no i går at han var veldig fornøyd med duoens samarbeid i Rosenborg.

- Ola har masse erfaring både som trener og spiller, også internasjonalt, sa Hareide.

Etter eget ønske er By Rise i første omgang ansatt for en kort periode, og først til høsten vil det avgjøres om han forlenger engasjementet inn i 2007.

Den tidligere Rosenborg-keeperen og -treneren starter den nye jobben i begynnelsen av august.

SUKSESSDUO: Åge Hareide får selskap av Ola By Rise på landslagsbenken ut sesongen. Her i tida i Rosenborg. Foto: Scanpix/Ap
SUKSESSDUO: Åge Hareide får selskap av Ola By Rise på landslagsbenken ut sesongen. Her i tida i Rosenborg. Foto: Scanpix/Ap Vis mer