By Rise tier om laget mot VIF

Vålerenga gir blaffen.

(Dagbladet.no): Vanligvis legger Rosenborg ut startoppstillingen på klubbens egne hjemmesider. Det er langt fra sikkert at de gjør det nå.

- Det er ikke sikkert at vi gir ut noe lag. Vålerenga er det laget som er gjerrigst på å gi ut sitt lag, det kommer som regel ikke før en time før kampstart. Vålerenga har lagt opp til en praksis som går på tvers av de fleste andre lag, så det kan være vi følger Vålerengas eksempel denne gangen, sier Ola By Rise til Dagbladet.no.

Tier

Og derfor vil ikke By Rise si så mye om laget mot Vålerenga. Bortsett fra at Roar Strand fortsatt er skadd etter landslagssamlingen, og at Jan Gunnar Solli har karantene. I tillegg har de noe «smårusk» de skal sjekke i løpet av dagen. Men laget forblir altså hemmelig til i morgen.

Uten at det bryr Vålerenga i det hele tatt.

- Det tar vi som et kompliment. I Rosenborg er ikke personene så viktige, vi har så mye kunnskap om hvordan de spiller, sier Vålerengas assistenttrener Lars Bohinen til Dagbladet.no.

Han vil heller ikke røpe laget mot serielederne. Det er policy i Vålerenga. Selv om laget mer eller mindre er klart.

- Vi er usikre på en eller to, jeg sier ikke hvem. Hvorfor skal vi gi Rosenborg en fordel?, spør Bohinen.

Sjansefattig

Ola By regner med at oppgjøret mot Vålerenga blir sjansefattig som vanlig. Han garanterer nesten at det blir færre sjanser enn vanlig.

- De innretter ofte sitt eget spill etter motstanderen, og er vanskelig å spille ut. Nå har de også fått matchvinnere i begge ender av banen, sier By Rise.

- Det er et veldig bra lag, fortsetter han. Og advarer RBK-fansen mot å tro at serien er avgjort.

- Nei, vi må ikke tro at serien er avgjort. Gjør vi det blir vi ikke seriemestere. Vi kommer ikke til å ta lett på et eneste innkast i serien framover, sier RBK-treneren. Og røper hvorfor:

- For meg er serien hovedretten vi lever av.

Men det er ikke bare Rosenborg som forbereder seg til toppoppgjøret på Lerkendal i morgen. På Valle i Oslo sitter en gjeng proppfulle av selvtillit.

- Vi gleder oss veldig, vi føler at vi alltid presterer godt mot RBK, sier Bohinen.

- I forhold til lagene rundt oss er det ikke så stor forskjell på null eller ett poeng. Tre poeng er gull, vi går for seier.

  • Thorstein Helstad kan få sin RBK-debut mot Vålerenga. By Rise vil som kjent ikke røpe om han starter eller ikke, men svarer følgende på spørsmål om han blir å se på banen:

    - Det skal du ikke se bort fra. Det er større sjanse for at du får se ham i løpet av kampen enn at du ikke får se ham, sier RBK-sjefen hemmelighetsfullt.

  • Følg Rosenborg - Vålerenga direkte på Dagbladet.no i morgen klokka 19.
HEMMELIGHETSFULL: Ola By Rise holder kortene tett til brystet om laget han velger mot Vålerenga.