Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Byåsen håper på fordel i ny Larvik-hall

Geir Oustorp tror på gull.

GÅR FOR GULL: Både Geir Oustorp og Karl Erik Bøhn har gull i blikket, men Larvik må nok en gang finne seg i å være favoritter. Foto: Morten Holm / SCANPIX
GÅR FOR GULL: Både Geir Oustorp og Karl Erik Bøhn har gull i blikket, men Larvik må nok en gang finne seg i å være favoritter. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Byåsen har sluttet å rote bort poeng mot andre lag enn Larvik, og har nå bare ett - stort - hinder igjen.

De tre siste sesongene har de vunnet 20 kamper, men så lenge de ikke har klart å slå Larvik i noen av de to siste - har de ikke klart å tukte seriemesterne.

Trener Geir Oustorp nekter å gi opp håpet og tror av hele sitt hjerte de kan klare det denne sesongen.

- Stallen vår er mye jevnere nå enn forrige sesong og vi har mer å spille på, sier Oustorp til Dagbladet.

- Mer skuddstyrke
Byåsen har blant annet hentet Iva Zamorska og Raja Toumi fra Gjerpen - noe som vil gi trønderne en ny dimensjon i angrep.

MANGE SKUFFELSER: Camilla Herrem og Byåsen har gått på mange smeller mot Larvik, men de krummer nakken nok en gang og målsettingen er gull. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
MANGE SKUFFELSER: Camilla Herrem og Byåsen har gått på mange smeller mot Larvik, men de krummer nakken nok en gang og målsettingen er gull. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Vi har fått mer skuddstyrke i laget, og med tanke på at vi har Marit (Malm Frafjord) på linja, er motstanderne nødt til å gjøre et valg, sier Oustorp.

Vi snakker om en av de mest sentrale og opplagte suksesskriteriene i håndballen. Når du både har gode skytter og en landslagsspiller på streken, da må forsvaret ta en vanskelig avgjørelse: Enten gå ut på bakspillerne eller beskytte linja.

- Vi har kvalitet overalt nå, mener Outstorp.

Ny hall
Denne sesongen skal LHK spille i splitter nye Arena Larvik, som har blitt Norges mest moderne innendørsarena. I Larvik-leiren er det store forhåpninger foran debutsesongen i den nye hallen.

Klubben håper arenaen vil gi dem et løft - både økonomisk og også sportslig.

Byåsen-treneren tror derimot det kan slå andre veien. Han mener det kan være en fordel for Byåsen-jentene å spille i Aren Larvik framfor intime Bergslihallen.

- Vi gleder oss til å spille i den nye hallen, så får vi se om det er et like stort fort som Bergslihallen var. Jeg tror faktisk det kan hjelpe oss litt at de har flyttet, sier Oustorp.

Varsler endringer
- Hvordan vurderer du årets Larvik-lag?

- De vil nok merke at Linn-Kristin Riegelhuth er borte, men de har fått inn Linn Jørum Sulland og Nora Mørk, så jeg tror de klarer å fylle tomrommet. Men det kan nok hende de vil spille litt annerledes.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn forteller at de også føler de har flere strenger å spille på denne sesongen. I tillegg til Sulland og Mørk har vestfoldingene hentet linjespiller Sofia Berndtsson fra Gjerpen og Inger Sofia Heieraas er tilbake etter at hun la opp for to år siden.

- Det er spennende med litt forandring og det blir nok noen taktiske endringer denne sesongen, sier Bøhn til Dagbladet.

Da eliteserietrenerne var samlet i Oslo på mandag var alle enige om at det bare er to lag som vil kjempe om gull, også denne sesongen. Oustorp er ikke i tvil om hva som er nøkkelen til gullkista.

- Vi må levere varene i de to kampene mot Larvik. Vi må være skadefrie og ha alle tilgjengelig - og så må vi ikke ha for mye fokus på at det er Larvik som står der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling