Byåsen kan få revansje mot Larvik

- Det hadde vært deilig med cupgull, sier Kjersti Beck.

(Dagbladet.no:) Byåsen kan få en etterlengtet revansje mot Larvik i NM-finalen i romjula. Trondheimslaget vant i kveld den dramatiske semifinalen mot Bækkelaget 23-22.

Byåsen åpnet best hjemme i Nidarøhallen, og ledet 2-0 etter fem minutter. Gjestene kom derimot sterkt tilbake, og ved pause ledet Bækkelaget 14-10.

- Vi kom veldig bakpå, og kampen vippet lenge fram og tilbake. Vi har kanskje litt mer rutine enn dem, og klarte heldigvis å dra det i land til slutt, sier Byåsen-keeper Kjersti Beck til Dagbladet.no.

Men hjemmelaget klarte ikke vinne med mer enn ett mål.

- Det må ha vært en veldig spennende kamp for publikum, selv om spillet ikke var så bra hele veien. Vi har svingt mye i det siste, sier landslagskeeperen.

Solid Larvik-seier

Det var liten tvil om hvem som skulle bli Byåsens finalemotstander da Larvik og Gjerpen møttes i Bergslihallen i kveld. Det var jevnt i et drøyt kvarter, før hjemmelaget rykket fra.

Larvik ledet med hele seks mål til pause, og økte denne utover i 2. omgang. Til slutt vant de regjerende cupmesterne med ti mål, 28-18.

NY DUELLER: Trine Haltvik og Byåsen kom til kort mot Tonje Larsen og Larvik i serien for noen uker siden. I romjula møtes de i NM-finalen. Foto: TORBJØRN BERG
NY DUELLER: Trine Haltvik og Byåsen kom til kort mot Tonje Larsen og Larvik i serien for noen uker siden. I romjula møtes de i NM-finalen. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Det er gøy at de i to i utgangspunktet beste lagene møtes i cupfinalen, sier Beck.

- Drømmefinale eller mareritt?

- Vi er jo bare nødt til å møte dem mange ganger. Og vi skal snart klare å slå Larvik. Vi sliter med å trenge gjennom forsvaret deres. Finner vi en løsning på det, kan vi ta dem.

Larvik har vært suverene i Håndball-Norge de siste åra, også i cupen. De tre siste finalene har endt med LHK-seier.

Totalt har Larvik spilt ni finaler, og seks av dem har endt med Vestfold-gull. Byåsen har spilt hele 11 finaler, men har bare vunnet tre av dem.

Tid for revansje?

Trønderne har mye å revansjere i Oslo Spektrum 30. desember.

• For det første kan de revansjere tapet for nettopp Larvik i fjorårets cupfinale.

• Og de har nok også litt å hevne etter at LHK slo dem hele 27-20 i serien denne sesongen.

- Forhåpentligvis lærer vi noe vært gang vi spiller mot dem, slik at vi til slutt slår dem, sier Kjersti Beck til Dagbladet.no

- Og det er vel ikke noe som hadde smakt bedre enn å slå dem i cupfinalen?

- Det hadde vært en deilig revansje. Slår vi dem med ett mål hjemme i serien, vil stillingen forsatt være uforandret på tabellen. Slår vi dem med ett i cupfinalen vinner vi jo gull!

Det er duket for nye dueller mellom Larvik- og Byåsen-spillerne. Hvordan tror du cupfinalen ender?

NYTT SØLV? Kjersti Beck og Byåsen måtte nøye seg med sølv da de møtte Larvik i NM-finalen i fjor. Nå er de klare for en ny finale.