VAR RYSTET: Tonje Larsen ble kastet inn i Larvik-angrepet mot slutten for å hindre et sensasjonelt tap mot Byåsen, som ledet med tre mål til pause og 19-17 et stykke ut i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
VAR RYSTET: Tonje Larsen ble kastet inn i Larvik-angrepet mot slutten for å hindre et sensasjonelt tap mot Byåsen, som ledet med tre mål til pause og 19-17 et stykke ut i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKVis mer

Byåsen nær historisk triumf mot Larvik

Men Tonje Larsen & co unngikk første hjemmetap siden 1999.

Byåsens håndballjenter var nær ved å slå Larvik i serien for første gang siden 1996, men Linn Jørum Sullands 11 scoringer bidro til at vertene hentet seg inn igjen og vant 27-24.

Larvik har fått rusle gjennom eliteserien omtrent uten reell motstand de siste årene, men onsdag møtte laget en ordentlig utfordring i rødkledde jenter fra Trøndelag.

Vertene åpnet oppskriftsmessig og ledet 8-5 etter knappe 20 minutter, men deretter kom Byåsens taktskifte. Kontringene satt for landslagsvingen Camilla Herrem, og også Marta Tomac og June Andenæs leverte flere scoringer. Gjestene ledet 15-12 til pause.

Da begynte det å lukte sensasjon i Larvik arena. Ikke siden april 2001 (Nordstrand, 22-28) har Larvik tapt i serien. På hjemmebane kom forrige tap mot Stabæk i mars 1999.

Men ledelsen sto seg bare til 12 minutter gjensto av annen omgang. Da prikket Linn Jørum Sulland inn én av sine 11 scoringer. Hun satte åtte av åtte baller fra sjumeteren og kan bli en viktig straffeskytter for Norge i VM.

Totalt var ni landslagsspillere på banen i onsdagens kamp. Ida Alstad, som har slitt med skade den siste uken, fikk bare noen minutter, men totalt sett virket alle friske. Et annet navn verdt å trekke fram var Kari Mette Johansen, som kontret inn avgjørende scoringer for Larvik mot slutten i tremålsseieren.

(NTB)