Byåsen slått ut av mesterligaen

Tapte 22-25 borte mot Leipzig.

|||

Byåsen måtte vinne dagens kamp mot Leipzig for å ta seg videre i håndballens mesterliga, men trønderne maktet ikke oppgaven og tapte 22-25.

Dermed var det i stedet det tyske motstanderlaget som kapret den siste plassen i hovedrunden fra gruppe A.

Byåsen tok kommandoen innledningsvis og ledet 7-3, da hjemmelaget tok en timeout som vendte opp ned på kampbildet. Leipzig tok tilbake ledelsen allerede før pausen, men trønderne våknet litt til igjen mot slutten av første omgang og kunne gå til pause med ledelse 13-12.

- Vi brant for mange sjanser i annen omgang, og bommet også da vi hadde muligheten til å utligne med tre minutter igjen. Da vinner man ikke på dette nivået, fastslo Byåsen-trener Geir Oustorp overfor NTB.

Mye på spill

Trønderne ledet lenge med to mål også etter pausen, men det var tydelig at mye sto mye på spill ute på parketten.

- Det var to nervøse lag som spilte der ute, men for å vinne på dette nivået er du nødt til å ha marginene på din side og være på topp i de avgjørende situasjonene, sa Oustorp.

Byåsen-spillerne var naturlig nok skuffet over å ha røket ut av det gjeveste selskapet, men laget endte likevel på tredjeplass i sin pulje, og får derfor være med i cupvinnercupen videre.

Flere kamper på internasjonalt nivå kan vise seg å bli verdifullt fram mot den viktige seriekampen mot Larvik i slutten av mars.

- Det er klart jentene er skuffet over ikke å gå videre. Men vi sikret oss tredjeplassen og skal gjøre vårt beste i cupvinnercupen framover. Samtidig sikrer det oss god matching fram til seriekampen mot Larvik 27. mars, påpekte Oustorp.

Lag fra åtte nasjoner avanserte

Byåsens knepne tap betyr at det blir lag fra åtte ulike nasjoner i hovedrunden. Norge var svært nær å få med to lag som eneste land, og Byåsen-treneren tror de norske topplagene har hevet seg i forhold til lag fra andre europeiske nasjoner.

- Vi røk ut med tre måls margin her, og det er vel noe lignende det Larvik har gjort de siste årene. Vi kvalifiserte oss inn i turneringen og har gjort en god figur. Det hadde vært veldig gøy å gå videre, men det holdt ikke helt denne gangen, sa Oustorp.

Larvik ble eneste norske lag videre som vinner av gruppe D. Vestfoldingene avanserte selv om det ble tap for russiske Dinamo Volgograd lørdag. Russerne slo dermed følge videre i turneringen.

De andre lagene som er videre er Viborg, Leipzig, Oltchim Valcea, Györ, Krim Ljubljana og Hypo Niederösterreich.

(NTB)