TOPPSCORER: Heidi Løke scoret hele ti ganger da Larvik ble sluttspillmestere. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN/LARVIK HK
TOPPSCORER: Heidi Løke scoret hele ti ganger da Larvik ble sluttspillmestere. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN/LARVIK HKVis mer

Byåsen-sluttspurt hjalp ikke

Larvik vant sluttspillet.

|||DRAMMEN (Dagbladet): Byåsen - Larvik 23-26.

God start og god avslutning var ikke nok for Byåsen i dagens sluttspillfinale. Larvik kan smykke seg med nok en tittel og igjen har de sikret seg en trippel.

Det ble bråstopp i Champions League i semifinalen mot Viborg, men i den hjemlige serien er det ingen som har klart å hamle opp med Larvik denne sesongen.

Heidi Løke scoret ti i sluttspillfinalen - og Byåsen var egentlig aldri i nærheten.

- Jeg synes vi roter litt mot slutten og de scorer noen enkle mål. Men jeg var ikke redd for at de skulle ta oss igjen, vi hadde såpass med mål på dem, sier Løke til Dagbladet.

Mister flereLarvik har nå vunnet både serien og sluttspillet de seks siste sesongene. Seierslokomotivet lar seg ikke stoppe.

Dermed endte det med nok et Larvik-tap for Byåsen, i farvelkampen til Geir Oustorp, Marit Malm Frafjord og Kari Aalvik Grimsbø. Oustorp bytter ut trenerfløyta med politiskiltet, men han gir seg ikke helt - han skal nemlig trene 1. divisjonslaget Glassverket i Drammen.

Landslagsspillerne Malm Frafjord og Aalvik Grimsbø skal til henholdsvis Viborg og Esbjerg.

Byåsen tok initiativet innledningsvis i dag, men det tok ikke lang tid før vestfoldingene koblet grepet. Midt i førsteomgangen snudde de 6-5 til 6-10.

- Det blir ganske stor forskjell, når vi har flere ute med skade. Samtidig synes jeg vi plager dem hele tida og vi gir oss ikke før det er over, sier Oustorp til Dagbladet.

Da lagene gikk til pause hadde Larvik snudd gått opp i en sjumålsledelse (9-16).

Holdt unnaDette klarte aldri Byåsen hente inn. Larvik spilte en solid forsvarskamp og Lene Rantala stengte i perioder buret.

Andreomgangen bar preg av den store Larvik-ledelsen, og de klarte ikke holde like høy tenning ut kampen. Byåsen kom med en sterk sluttspurt, men den kom for seint - og Larvik vant med tre (23-26).

- Jeg synes vi var helt overlegne. Vi valgte å bytte litt mot slutten og jeg var helt trygg på at det ville holde, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Det kan bli lenge til Byåsen klarer å puste Larvik i nakken igjen, for neste sesong kommer stjernene Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth til hvittrøyene.

PS! Tertnes slo Storhamar med ett mål i bronsefinalen.