Byåsen unngikk konkurs

- Nå blir det gøy å gå på trening, sier Marit Malm Frafjord.

Byåsens elitelag i håndball fikk tilført frisk kapital og reddet seg dermed fra konkurs søndag kveld.

- Vi har funnet ut at det er et grunnlag for videre drift, sa en lettet styreleder Geir Sivertsen til NTB ved midnatt natt til mandag.

Byåsens elitelag i håndball trengte 1,5 millioner kroner for å unngå konkurs. Hvor mye de har fått inn ønsker ikke Sivertsen kommentere, men han lover at tiden som kommer ikke vil være noen dans på roser, selv om driften av klubben overlevde.- Dette er meget gledelig. Jeg er svært glad på vegne av klubben, jentene og folkene rundt oss. Dette betyr veldig mye for bydelen, Trondheim og for norsk håndball, men vi står foran et betydelig stykke arbeid i tiden som kommer. Vi kommer til å skjære inn til beinet og vil se på hver eneste krone for å se om det er noe vi kan spare, varslet Sivertsen.

Lønnskutt

Et av tiltakene er lønnskutt for alle ansatte i Byåsen Håndball Elite.

- Vi har ikke pålagt spillerne lønnskutt, og det er ennå ikke godkjent. Men vi er avhengige av å kutte lønnen til de ansatte. Spillerne er i kveld (søndag) blitt bedt om å tenke på saken, sa Sivertsen til adressa.no.

- Ingen blir permittert eller sagt opp. Hvis tiltakene slår inn, er jeg sikker på at Byåsen overlever også etter nyttårsskiftet, sa han.Klubben skulle mandag sende ut brev til kreditorene sine med spørsmål om å godta en frivillig akkord.

Selger ikke

FLAGGDAG: Byåsen berget så vidt gjennom de økonomiske problemene, og spillerne kan gå på trening som normalt i dag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
FLAGGDAG: Byåsen berget så vidt gjennom de økonomiske problemene, og spillerne kan gå på trening som normalt i dag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Spillerne i Byåsen og trener Geir Oustorp fikk beskjeden umiddelbart etter at vedtaket ble gjort.

- De ble meget glade, og det er en forsiktig ordlyd, sa Sivertsen til NTB.

Ifølge adressa.no er det foreløpig ikke aktuelt å selge spillere til andre klubber. Byåsen vurderer i stedet å selge de største stjernene til investorer.

Marit Malm Frafjord er glad hun får fortsette i klubben.

- Jeg er lettet. Det er blitt jobbet godt i helgen, og jeg hadde troen på at det ville ordne seg. Nå blir det gøy å gå på trening i morgen (mandag), sa hun til TV 2.

Byåsen har vært i dialog med Rosenborg for å få drahjelp i den vanskelige situasjonen. Og samarbeidet er ikke over selv om Byåsen fortsatt består.

- Vi har hatt samtaler med Rosenborg gjennom helgen, og det skal vi fortsette med i tiden som kommer, sa Sivertsen.

(NTB)

Byåsen unngikk konkurs