Byåsen utfordret Larviks spinnville statistikk

Klarte nesten historisk bragd.

NESTEN: Byåsen klarte nesten å bli det første laget siden 2001 til å slå Larvik i eliteserien.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
NESTEN: Byåsen klarte nesten å bli det første laget siden 2001 til å slå Larvik i eliteserien. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

De unge Byåsen-jentene lå lenge an til å bli de første siden 2001 som har slått suverene Larvik i håndballens eliteserie, men det endte 25-25 i Nidarøhallen.

Amanda Kurtovic satte inn 25-25 for Larvik med 54 sekunder igjen å spille.

11 minutter før full tid ledet Byåsen med fire mål, men de rutinerte og seiersvante gjestene fra Larvik rodde seg inn igjen og reddet uavgjort.

Byåsen misset på sin siste sjanse, og det siste skuddet til Larviks Karoline Dyhre Breivang ble reddet av Byåsens opplagte keeper Ingrid Ødegård.

- Uavgjort mot Larvik er mer enn forventet. Jeg føler at vi vant et poeng i dag, sa Byåsens veteran og landslagsspiller Ida Alstad til Eurosport Norge etter kampen.

Sist gang Larvik tapte en kamp i kvinnenes eliteserie var 18. april 2001. Da ble det 22-28 for Nordstrand i Oslo.

Fra sesongen 2001/02 og fram til i dag har ikke Larvik tapt en eneste kamp. Poengdelingen mot Byåsen var kun lagets femte uavgjort i det samme tidsrommet. Alle andre kamper er endt med seier. Totalt er det altså blitt 309 seirer og fem uavgjort i seriespill.

Larvik tapte for Vipers Kristiansand i sluttspillet tidligere i år, men i ordinært seriespill har laget vært uslåelig i over 14 år.

Larvik var stor favoritt onsdag kveld også, ikke minst siden Byåsens hadde sesongåpnet med tap 18-29 for Glassverket i første kamp.

Nora Mørk ble Larviks toppscorer med åtte mål, mens Byåsens mestscorende var Marit Røsberg Jacobsen med seks fulltreffere.

Forrige gang Larvik avga poeng i serien var 8. januar 2014, da det ble 25-25 mot Storhamar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram