REISTE SEG TIL LITEN NYTTE: Camilla Herrem og Byåsen slo tilbake etter gårsdagens tap mot svenske Sävehof da de slo Metalurg Skopje 26-20, men er likevel sjanseløse på avansement til Mesterligaen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
REISTE SEG TIL LITEN NYTTE: Camilla Herrem og Byåsen slo tilbake etter gårsdagens tap mot svenske Sävehof da de slo Metalurg Skopje 26-20, men er likevel sjanseløse på avansement til Mesterligaen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Byåsens mesterligadrøm brast

Slo Metalurg Skopje til liten nytte.

|||Camilla Herrem og Byåsen reiste seg mesterlig lørdag, men tapet mot svenske Sävehof fredag ble skjebnesvangert.

Byåsen tok en sterk 26-20-seier over det makedonske vertslaget Metalurg Skopje lørdag, men laget til Valeri Putans kan i beste fall ende på samme poengsum som Sävehof. I så fall går Byåsen bak på innbyrdes oppgjør, og laget får ikke spille mesterliga denne sesongen.

- Det er selvfølgelig kjipt, men jeg tror EHF-cupen passer for oss nå. Det ville blitt tøft i mesterligaen. Vi er et ferskt lag, sier landslagsspiller Camilla Herrem til adressa.no.

Det forsmedelige sjumålstapet mot Sävehof fredag ble Byåsens bane. Ettersom det svenske overraskelseslaget fulgte opp med 33-21 over rumenske Cluj Napoca lørdag, er Byåsens håp om gruppeseier ute.

- Vi så at Sävehof var et bedre lag enn oss, selv om vi kunne gjort en bedre forsvarskamp. Svenskene er uten tvil det beste laget i gruppen. De har mye fart og gjennombruddshissighet, sier Herrem.

Byåsen-spillerne fikk høre det av trener Putans etter fredagens kamp. Lørdag kveld var det ikke tvil om at de hadde forstått alvoret. Metalurg Skopje ble feid av banen. Camilla Herrem var toppscorer med seks mål, mens Pernille Wibe var sjef i forsvar.

- Det var to helt forskjellige kamper. I dag sto vi bra i forsvar og fikk satt i gang flere kontringer. Pernille gjorde en fantastisk kamp i forsvar, sier Herrem til adressa.no.

Søndagens kamp mot Cluj Napoca blir en formalitet for Byåsen.

Sävehof, som også måtte gjennom første kvalifiseringsrunde, er klar for gruppe A i mesterligaen. Motstandere blir tittelforsvarer Viborg (med Marit Malm Frafjord), Dinamo Volgograd og Buducnost Podgorica.

(NTB)