Byberg ble norgesmester

Vant med over minuttet i Tønsberg.

BEST I GJØRMEN: Lene Byberg vant i helgen det første norgesmesterskapet i sykkelkross. Her er hun avbildet under damenes rundbaneritt i VM i terrengsykling i Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BEST I GJØRMEN: Lene Byberg vant i helgen det første norgesmesterskapet i sykkelkross. Her er hun avbildet under damenes rundbaneritt i VM i terrengsykling i Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): De siste årene har den norske sykkelsesong blitt avsluttet med et lite selvhøytidelig stykke sykkelkross i Tønsberg.

I år var det for første gang blitt gjort NM ut av arrangementet. Dermed hadde også prestisjen økt betraktelig.

Gjørmefest På forhånd hadde mange spent på hva terrengsyklisten Lene Byberg kunne få til.

En regntung helg i Vestfold skapte tunge, gjørmete forhold for syklistene.

- Ja, takk, tenkte nok Byberg som er vant til tøffe tak på terrengsykkelen.

 - I vær som dette gruer du deg før start, men når starten går er det kjempemoro! Jeg trengte tid på å komme i gang, men nå jeg etter hvert fant flyten, var det bare gøy, sier Byberg i en pressemelding fra sykkelforbundet.

Byberg vant over minuttet foran Tiril Hole Mohr (IK Hero) og Silje Stensrud (Ullevål SK).

Utnyttet Nordhaugs fravær I herreklassen var både Lars Petter Nordhaug og Ola Kjøren meldt til start, men kun sistnevnte startet.

Norgescupleder Fredrik Haraldseth var naturligvis blant favorittene, men det var også sterke Morten Vaeng fra Drammen CK.

Det var kun Nordhaug som satte Vaeng på plass i fjor. Denne gangen var han 56 sekunder foran Kristoffer Sommer Vormsen (Ringerike SK) på andreplass.

- Det var spesielt med regnvær og en gjørmete løype. Men selv om det var et knallhardt ritt, var det midt i blinken for meg. Det var slik jeg ønsket det skulle være, sier Vaeng til Tønsbergs Blad.

Han tok også med seg sammenlagtseieren i sykkelkrosscupen med søndagens triumf.

Har vunnet alle rittene Ingvild Gåskjenn har vunnet alle sykkelcrossrittene i år, og gjentok bedriften i juniorklassen søndag.

Blant guttene var det Erik Nordsæter Resell fra Trondhjems VK som vant. Haakon Lunder Aalrust fra Asker CK ble andremann.

Her finner du komplette resultatlister!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!