SLAG I TRYNET: Lene Byberg visste ikke at hun hadde brukket et bein før hun så røntgenbildet. Foto: AP/Keystone, Dominic Favre
SLAG I TRYNET: Lene Byberg visste ikke at hun hadde brukket et bein før hun så røntgenbildet. Foto: AP/Keystone, Dominic FavreVis mer

Byberg syklet i en time med brukket leggbein

Ble dårlig etter massasje og tøying.

Terrengsyklist Lene Byberg (28) brakk beinet tre dager før VM-rittet i rundbane.

Uhellet var ute under trening i VM-traseen onsdag. I forbindelse med en hindring trakk Byberg skoen ut av pedalen for å sette foten i bakken. Bevegelsen førte til at ytterbeinet i leggen brakk.

- Jeg hørte bare at det smalt i leggen, men skjønte ikke at det var noe alvorlig. Derfor syklet jeg videre i en god time og tøyde ut etterpå. Først under massasjen ble jeg dårlig og oppsøkte legen. Det var et slag i trynet å se bruddet på røntgenbildet, sier Lene Byberg til NTB.

Beinbruddet innebærer tidlig sesongslutt. Rogalendingen får en ufrivillig pause på opp mot åtte uker. Bare elleve måneder gjenstår til karrierens store mål, OL i London.

Byberg reiser hjem til Norge for ytterligere undersøkelser av skaden.

- Hun fikk en uheldig vridning i kneet og fikk revet av deler av beinet, men det er ikke snakk om noe komplisert brudd. Idrettsutøvere har langt kraftigere muskulatur enn normalt bygde mennesker, og det er mye krefter i sving, forklarer landslagslege Pål Ager-Wick.

Årets sesong har vært skjemmet med svakere resultater enn de siste to årene for Lene Byberg, da hun blant annet vant VM-sølv (2009).

VM-rittet for kvinnene går lørdag. Gunn-Rita Dahle-Flesjå blir Norges eneste håp. Hun er regjerende europamester og tidligere olympisk mester (2004) samt fire ganger tidligere verdensmester i rundbane, sist i 2006.

(NTB)