Bybergs første verdenscupseier

Vant i Canada.

FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Terrengsyklisten Lene Byberg vant sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk helt til topps i Bromont i Canada.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Terrengsyklisten Lene Byberg vant sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk helt til topps i Bromont i Canada.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Lene Byberg kunne ikke bare juble hemningsløst etter sin første verdenscupseier. Terrengsyklisten måtte nemlig rett til sykehuset.

Byberg sikret seg sin første verdenscupseier i karrieren med triumf i canadiske Bromont søndag. Så bar det rett til sykehuset der hun måtte sy sting.

Underveis i rittet veltet hun. Det ga et sårt kne. Men uhellet ødela nok ikke humøret. Hun har kjempet om sin første seier i lang tid, og notert en rekke pallplasser. Men helt på toppen fikk hun ikke stå før søndag.

— Allerede fra start kjente jeg at dette var en bra dag. Runde etter runde følte jeg meg bare bedre og bedre. For en herlig dag, jublet Byberg.

— Smaker godt
Også norsk syklings sportssjef var godt fornøyd.

— Dette smaker nok helt fantastisk godt for Lene, men også for oss rundt henne i den norske sykkelsporten generelt, sa Steffen Kjærgaard til NTB.

Seieren ga også Byberg sammenlagtledelsen i verdenscupen. Nå ven ter noen dager hjemme i Norge før forberedelsene til VM fortsetter.

Kanskje blir det også litt bedriftstenkning. Byberg er midt i forhandlinger med sponsorer til videre satsning mot OL i 2012. Søndagens seier bør gi henne solide kort i forhandlingene.

— Jeg har fått flere henvendelser fra sponsorer og lag. Det er klart at dagens seier gir meg ytterligere fordeler når jeg skal bestemme meg. Men i dag er jeg bare ekstremt stolt av meg selv, laget mitt og støtteapparatet, sa Byberg.

Tredje i historien
Med seieren ble Byberg bare den tredje norske verdenscupvinneren i terrengsykling. Fra før har Rune Høydahl og Gunn-Rita Dahle Flesjå vunnet ritt.

— Vi har sett i et års tid nå at hun er god nok for dette. Det er lenge siden hun begynte å snuse på pallplasser, og i det siste har hun jo stort sett vært på pallen hver eneste gang, sa Kjærgaard.

— Vi har ventet på uttelling, så nå smaker dette godt for oss alle, mente sportssjefen.

Byberg er uansett i celebert selskap nå. Rune Høydahl vant elleve verdenscuptriumfer og ett VM-sølv. Tre ganger fikk han kongepokalen.

Dahle Flesjås merittliste er også imponerende: Ett OL-gull, åtte VM-gull, fem EM-gull og fire sammenlagtseirer i verdenscupen.

(NTB)