Bybergs første verdenscupseier

Vant i Canada.

FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Terrengsyklisten Lene Byberg vant sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk helt til topps i Bromont i Canada.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Terrengsyklisten Lene Byberg vant sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk helt til topps i Bromont i Canada.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lene Byberg kunne ikke bare juble hemningsløst etter sin første verdenscupseier. Terrengsyklisten måtte nemlig rett til sykehuset.Byberg sikret seg sin første verdenscupseier i karrieren med triumf i canadiske Bromont søndag. Så bar det rett til sykehuset der hun måtte sy sting.

Underveis i rittet veltet hun. Det ga et sårt kne. Men uhellet ødela nok ikke humøret. Hun har kjempet om sin første seier i lang tid, og notert en rekke pallplasser. Men helt på toppen fikk hun ikke stå før søndag.

— Allerede fra start kjente jeg at dette var en bra dag. Runde etter runde følte jeg meg bare bedre og bedre. For en herlig dag, jublet Byberg.

— Smaker godtOgså norsk syklings sportssjef var godt fornøyd.— Dette smaker nok helt fantastisk godt for Lene, men også for oss rundt henne i den norske sykkelsporten generelt, sa Steffen Kjærgaard til NTB.

Seieren ga også Byberg sammenlagtledelsen i verdenscupen. Nå ven ter noen dager hjemme i Norge før forberedelsene til VM fortsetter.Kanskje blir det også litt bedriftstenkning. Byberg er midt i forhandlinger med sponsorer til videre satsning mot OL i 2012. Søndagens seier bør gi henne solide kort i forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer