Bye-bye Danmark

Danske aviser tar det skjebnesvangre tapet for Nederland med fatning. - Nederland var bedre enn oss, mer er det ikke å si om saken, sier danskenes landslagstrener Bo Johansson.

Norge står igjen som Skandinavias eneste håp i kampen om kvartfinaleplass i EM etter at Danmark tapte 3-0 for Nederland. Og danske aviser er samstemte i at Nederland gjorde en bedre figur i Rotterdam i kveld.

Danskenes landslagstrener Bo Johansson, fra Sverige, var fåmælt etter tapet.

- Det er ikke lett å smile etter denne kampen. Vi visste det ville bli vanskelig, sier han.

Danmark var godt med i kampen den første timen, men da nederlenderne begynte å putte baller i nettet bak Peter Schmeichel raknet det danske laget.

- Det er noen feil i samarbeidet i første omgang, også er det noen spillere som blir trøtte i andre omgang, sier Johansson.

Nå skal danskene møte Tsjekkia på onsdag. Begge lagene står med null poeng etter to kamper og er allerede slått ut av turneringen.

Disiplinen forsvant

Berlingske Tidende kaller den gjenstående kampen likegyldig. Avisa berømmer likevel landslagets innsats fram til Ronald de Boers 2-0-scoring.

- Fra da av virket det som det danske landslaget mer eller mindre brøt sammen, og ihvertfall forsvant den defensive disiplinen, skriver BT.

Ekstrabladet mener tapet ikke var uventet. Etter det avisa kaller en flott første omgang, kunne ikke landslaget stå distansen, skriver Ekstrabladet i en artikkel med overskriften «Bye-bye Danmark».

Jyllands-Posten forklarer Danmarks skjebne med at landslaget hadde havnet i gruppe D, «dødens gruppe».

- Det fikk Danmark erfare da Nederland sendte danskene hjem med en enkeltbillett fra sluttspillet i Nederland og Belgia, skriver avisa.

Lyspunkt

I Sverige aner Aftonbladets korrespondent et lyspunkt i at danskene nå er definitivt slått ut, mens svenskene fortsatt har en teoretisk mulighet til videre avansement.

- Danmark ble sammen med Tsjekkia Euro 2000s første ofre. Åtte år etter EM-gullet i Sverige står Bosse Johanssons danske landslag med 0-6 etter to kamper, skriver Aftonbladet.

FÅMÆLT: Svensken Bo Johansson trener Danmark og var ordknapp etter tapet mot Nederland.