Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Byen er ikke den beste, men det er noen greie restauranter her

Nå vil Zuccarello kjempe om gullet i Russland.

KLAR FOR GULL: Mats Zuccarello Aasen søker lykken i russisk hockey.  Foto:  Erik Berglund/Dagbladet
KLAR FOR GULL: Mats Zuccarello Aasen søker lykken i russisk hockey. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

Mats Zuccarello Aasen har forlatt NHL til fordel for russiske KHL. Ambisjonene er gull med sitt nye lag Metallurg Magnitogorsk.

- Målet er helt klart å vinne den siste kampen i sesongen. Et helt naturlig mål å sikte mot gullet, sier Zuccarello til Betsson.

Etter ha forsøkt lykken i New York Rangers de to siste sesongene var den «lille» nordmannen lei den litt usikre tilværelsen, hvor han ble flyttet mellom Rangers og farmerklubben. I fjor spilte han store deler i AHL, mens da han brakk han håndleddet etter noen få kamper ble tatt opp igjen til hovedlaget.

Dermed var den sesongen brått over. Rangers tok seg sågar helt til finalen i NHL-sluttspillet hvor det ble tap for New Jersey Devils. Derfor valgte Zuccarello lykken i russisk ishockey, hvor lønnen er litt mer forutsigbar. Kvalitetsmessig ligger russisk ishockey et sted mellom nordamerikanske NHL og AHL.

Nå er bruddskaden leget og han begynner å finne seg til rette i industribyen øst for Uralfjellene.

- Byen er ikke den beste, men det er noen greie restauranter her, og jeg har en OK leilighet. Det er alt jeg trenger, sier Zuccarello.

Med spill i russisk ishockey blir han også mer disponibel for Roy Johansens landslag. Norge overrasket stort under siste VM hvor de ble slått ut av VM-vinnerne Russland i kvartfinalen. Det var uten Zuccarello, som helt sikkert blir en klar forsterkning for det norske laget.

Metallurg som har canadiske Paul Maurice som coach, innleder sesongen borte mot Traktor Tsjeljabinsk torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media