- Bygg Norge rundt Huseklepp

David Nielsen mener han er unik.

MATCHVINNER: Erik Huseklepp scoret begge målene da Brann slo Lyn 2-1 i går kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
MATCHVINNER: Erik Huseklepp scoret begge målene da Brann slo Lyn 2-1 i går kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

||| BERGEN (Dagbladet): David Nielsen var mannen som ble hentet inn i vinter for å sikre bergenserne enn viss pondus foran motstandernes mål. Med fire mål på sine seks kamper (samt fire som innbytter) er det ingen grunn til å klage på danskens innsats, men nå har man trukket opp en ny kanin fra Brann-hatten:

Erik Huseklepp.

- Har noe unikt
Med sine to mål mot Lyn, det første en kanon, det andre bare iskaldt, er fartsfantomet likt med Nielsen på den lokale toppscorertabellen. Enda bedre, Huseklepp har i løpet av sesongens tre første måneder scoret flere mål enn han gjorde i sine fire foregående sesonger i Brann-trøya. Konklusjonen er klar.

- Bygg Norge rundt denne mannen, er Nielsens råd til Egil Drillo Olsen.

- Han har noe unikt, noe ingen andre i dette landet har. Hurtighet, teknikk - og nå har han også begynt å score.

At målene endelig har begynt å trille inn, overrasker ikke spisskollegaen.

- Jeg har stått mye på treningene med Erik i vinter, og han har trent mye på avslutningsteknikken. Det at en så treningsvillig spiller også lykkes, er veldig bra, mener Nielsen.

Må punge ut
Selv har den danske 32-åringen levd et omflakkende fotballiv, med opphold i Danmark, Tyskland, England og Norge på CV-en, og vet godt hva som kreves for å lykkes i utlandet. Han er ikke i tvil om at Huseklepp også har det som skal til for å få en proffkontrakt på kontinentet, men Steinar Nilsen lover at han ikke vil la dagens Brann-helt gå for småpenger.

- Brann er heldigvis i en slik situasjon at vi ikke trenger løpe etter folk, påpeker Brann-treneren.

- Det skjer ikke noe hvis det ikke kommer et godt tilbud, sier Nilsen til Dagbladet.

Terpet avslutingsteknikk
Selv insisterer Erik Huseklepp på at han ikke ofrer eventuelle utenlandsopphold så mange tanker, samtidig som han innrømmer at målene neppe har svekket mulighetene for en overgang til en større klubb. Akkurat nå er hurtigtoget likevel mest glad for at han endelig lykkes foran motstandermålet.

- Det har helt klart blitt mye mer avslutningstrening i vinter enn ellers - jeg har hatt mye fokus på det, innrømmer Huseklepp overfor Dagbladet, uten at han mener at manglende uttelling har vært noe problem.

- Jeg har stort sett lagt opp til så mange sjanser for lagkompisene at jeg egentlig ikke har tenkt på det, sier Brann-spilleren.

Så mye at han traff to ganger - for første gang i Tippeligaen. Det holdt for Brann, mot et tafatt Lyn-lag. På de første 75 minuttene skapte ikke Oslo-laget en eneste sjanse, og det var ikke vanskelig å se hvorfor laget nå befinner seg nederst på tabellen, fire poeng unna sikker plass. Noen trøstens ord får de likevel med seg fra Brann-trener Steinar Nilsen.

- Jeg var der i Tromsø, og vet hvordan det føles, men Tippeligaen er fortsatt jevn og mye kan skje.

TAKKER HUSEKLEPP: David Nielsen gratulerer her Erik Huseklepp etter bergenserens førstemål. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
TAKKER HUSEKLEPP: David Nielsen gratulerer her Erik Huseklepp etter bergenserens førstemål. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer