Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bygger hytte midt i løypa

Martin Johnsrud Sundby (31) gjør det meste for å bli bedre.

NÆRMERE LØYPA: Martin Johnsrud Sundby trener mer enn de fleste langrennsløperne. Det blir neppe noe mindre aktivitet når han flytter inn i den nye hytta på Sjusjøen til jul. Foto: Bjørn Langsem
NÆRMERE LØYPA: Martin Johnsrud Sundby trener mer enn de fleste langrennsløperne. Det blir neppe noe mindre aktivitet når han flytter inn i den nye hytta på Sjusjøen til jul. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå skal jeg bli enda bedre til å gå på ski, sier Johnsrud Sundby, og viser fram bilde av den nye familiehytta som er under oppføring midt i langrennseldoradoet Sjusjøen.

Han sier det med et smil om munnen, for selvsagt skal hytta ha andre funksjoner enn å være skiftebu for mannen som har vunnet den sammenlagte verdenscupen to vintre på rad. Her skal Martin, kona Marieke og sønnen Markus (2) ha kvalitetstid sammen.

Men selvsagt skal det også trenes. Mye.

Sjusjøen er kanskje det stedet på Østlandet hvor snøforholdene er sikrest og sesongen lengst. Allerede i september (!) ble ei sløyfe snølagt på Natrudstilen, og det har faktisk skjedd at løypemaskinen har kjørt opp løyper til 17. mai.

Inn til jul - Dette er noe vi har drømt om ei stund. Nå blir det endelig en realitet. Hytta skal være ferdig til jul, og det er ingen tvil om at den kommer til å bli brukt mye.

- Her får vi muligheten til å være sammen mens jeg gjør jobben min, prøver å bli en bedre skiløper, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Det er milevis med godt preparerte løyper rett utenfor døra her.

For selv om han har vunnet verdenscupen to år på rad, er ikke det noen sovepute for Johnsrud Sundby.

- Det er plass til ei gul trøye til på hedersplassen i kjellerstua. Men skal jeg klare det, må det jobbes hardt, steinhardt, sier Martin til Dagbladet.

Stake-kjør Blant annet må Martin - ifølge seg selv - bedre hurtigheten på klassisk sprint.

- Jeg må bli kjapp nok til å overleve prologene. Det er så mye poeng å hente på sprinter, både generelt og i Tour'ene. Jeg må gjøre den jobben.

- Samtidig har jeg en solid jobb å gjøre når det gjelder å stake i klassisk. Den egenskapen blir mer og mer viktig. Og der er jeg på etterskudd, sier mannen som kanskje legger ned mest trening av alle i verdenscupen. Sist sesong ble det 1150 timer.

- Jeg ligger vel omtrent på det nivået i år også, sier han.

Det blir neppe mindre etter at hytta på Sjusjøen står ferdig i desember.

SNART FERDIG: Dette er familien Johnsrud Sundbys nye hytte på Sjusjøen. Til jul er den ferdig. Foto: Privat
SNART FERDIG: Dette er familien Johnsrud Sundbys nye hytte på Sjusjøen. Til jul er den ferdig. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!