SER MOT STJERNENE: Lørdag kveld debuterer Katharina Thanderz for den store tyske promotoren Sauerland. Foto: Astrid Waller
SER MOT STJERNENE: Lørdag kveld debuterer Katharina Thanderz for den store tyske promotoren Sauerland. Foto: Astrid Waller Vis mer

Katharina Thanderz mot verdenstoppen

Bygget Brækhus: - Thanderz blir superstjerne og den nye norske boksedronninga

Men først må hun slå tøff italiener.

Publisert

- Katharina Thanderz har alt som skal til for å bli den nye store norske boksestjerna. Hun kan bli verdensmester, sier Nisse Sauerland om sitt nye prospekt.

Thanderz (31) signerte kontrakten med Team Sauerland i mai og debuterer for den store tyske promotoren lørdag kveld i Ludwigshafen.

Nisse Sauerland er mannen som bygget opp Cecilia Brækhus til stjernestatus og verdensmester. Før den norske boksedronninga valgte å gå egne veier.

Han skryter av egenskapene til Thanderz i og utenfor ringen.

SPÅR STOR KARRIERE: Promotor Nisse Sauerland spår at Katharina Thanderz blir den nye norske boksedronninga etter Cecilia Brækhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SPÅR STOR KARRIERE: Promotor Nisse Sauerland spår at Katharina Thanderz blir den nye norske boksedronninga etter Cecilia Brækhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hun besitter alle de beste egenskapene. Hun er svært seriøs. Hun har den helt riktige innstillingen og har et sterkt fokus på det som må til for å bli best i verden. Og så har hun ikke minst en veldig god personlighet. Hun er rett og slett et svært behagelig vesen, sier Nisse Sauerland.

Tungt år

Katharina Thanderz har tilbakelagt et tungt år.

- Ja, det har vært tøft, medgir den norske bokseren som er bosatt i Spania.

Katharina Thanderz

  • Født: 29. juli 1988 (31).
  • Profesjonell bokser.
  • Ubeseiret i elleve proffkamper.
  • Var europamester i super fjærvekt (under 59 kilo), men måtte gi fra seg tittelen grunnet skade.
  • Har arbeidet som eiendomsmegler og er utdannet sosionom.
  • Født i Oslo med norsk mor og spansk far. Bor i Alicanteprovinsen i Spania.
  • Aktuell for VM-kamp i november i Oslo med seier i lørdagens kamp.

Prolaps og brudd

Først pådro hun seg en nakkeprolaps mot slutten av fjoråret. Som gjorde at hun ikke kunne forsvare Europamestertittelen. Dermed mistet hun beltet. Thanderz valgte å snu det til noe positivt.

- Jeg får god tid til å trene styrken i høyreslaget mitt, smilte hun den gang.

Så var det endelig klart for comeback i Arendal 2. mars mot den tøffe briten Rachel Ball. Men i den femte runden lynte en smerte gjennom den høyre handa.

Thanderz hadde valgt en vellykket strategi og hamret inn tunge høyre overhandslag. Til det gikk galt i det siste slaget hun sendte av gårde i den femte runden og traff panna til briten. Et bein i den høyre håndbaken var brukket. Thanders holdt ut i de tre neste rundene, men hun måtte skifte taktikk. Til gode venstre svingslag mot kroppen. Hun vant kampen på poeng.

Den norske bokseren ble operert bare fire dager etter at hun fikk på seg norsk gips dagen etter kampen i Arendal. Takket være en automatisk forsikring boksere i Spania får. Hun slapp å stå i sykehuskø.

- Gipsen ble fjernet, og jeg fikk operert inn en titanplate og seks skruer, så da fikk jeg trent opp venstrejabben, sier Katharina Thanderz på sedvanlig positiv manér, mens hun piner vekt foran kampen mot italienske Monica Gentili (42) lørdag kveld.

Tøff motstander

En tøff motstander, barbert på hodet og flust med tatoveringer som har møtt flere av de beste i verden. Som Katie Taylor og Delfine Persoon.

- Jeg har studert henne. Hun er en bokser som går framover og angriper. Hun har tapt endel kamper, men hun har møtt flere av de beste, sier Katharina Thanderz.

Nisse Sauerland har god tro på seier til den norske bokseren.

- Gentili er en tøff bokser med stor erfaring. Men jeg mener at Katharina Thanderz tar henne på bedre ferdigheter. Hun har et høyere nivå og slagrepertoar, sier Sauerland til Dagbladet.

Mannen bak Brækhus

Den tyske boksemanageren spår Katharina Thanderz en stor karriere for hans selskap.

Det er mannen som formet Cecilia Brækhus til å bli norsk boksedronning med samtlige fem verdensmestertitler.

Nå skal han gjøre det samme for Katharina Thanderz.

Da Cecilia Brækhus valgte å bryte samarbeidet med Sauerland Promotions, falt det ikke i god,tysk jord.

Men Nisse Sauerland sa til Dagbladet at han ikke dveler ved fortida, da han hadde signert med Katharina Thanderz.

Han sa i stedet dette 3. mai:

FIGHTING FACE: Katharina THanderz har et utpreget «fighting face» i ringen. Her hamrer hun løs med høyra før bruddet kom mot briten Rachel Ball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FIGHTING FACE: Katharina THanderz har et utpreget «fighting face» i ringen. Her hamrer hun løs med høyra før bruddet kom mot briten Rachel Ball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Noen ganger er det ikke ensbetydende med det å være tittelholder og det å bli en superstjerne. Katharina har en veldig fin personlighet. Og vi har sett at hun er svært farlig i ringen. Hun vil bli en virkelig superstjerne. Hun har det som skal til for å fylle hullet etter The First Lady i Sauerland. Katharina blir den nye boksedronninga i Norge.

Katharina Thanderz setter stor pris på ordene fra Nisse Sauerland.

- Det å bli sammenlignet med Cecilia Brækhus ser jeg på som en honnør, sier Thanderz.

Mot VM-kamp

Nisse Sauerland kan fortelle til Dagbladet at det allerede er innledet samtaler om en forestående VM-kamp mot den finske bokseren Eva Wallstrom i Oslo i november. Finnen innehar WBC-tittelen i super fjærvekt.

KLARE FOR KAMP: Katharina Thanderz (t.v.) veide inn på 61,2 kilo og Monica Gentili på 60,6 kilo. Foto: Team Sauerland
KLARE FOR KAMP: Katharina Thanderz (t.v.) veide inn på 61,2 kilo og Monica Gentili på 60,6 kilo. Foto: Team Sauerland Vis mer

- Katharina må vinne kampen lørdag kveld, skal det bli noe av en VM-kamp. Men jeg har veldig god tro på at hun greier det, sier Nisse Sauerland.

Katharina Thanderz er enig i det.

- Har jeg noe å gjøre i en VM-kamp, så må jeg vinne kampen mot Gentili. Å vite at en seier mest sannsynlig kan gi en kamp om VM-tittelen på norsk jord er enormt inspirerende og gir meg mye energi, sier den norske bokseren som endelig tør å se mot stjernehimmelen.

P.S. Den norske herrebokseren Hadi Srour debuterer også for Team Sauerland på det samme stevnet i Ludwigshafen. Han er ubeseiret i tre kamper. Stevnet vises på Viasat + og Viaplay kl. 20.15.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer