Byggherren

OSLO CITY (Dagbladet): Martin Andresen ligger ikke på sofaen mellom øktene i Stabæk. Dagen før hatoppgjøret mot LSK var Stabæk-juvelen mest opptatt av å sluttføre en avtale med snekkeren som står for byggingen av Andresens nye hyttetun i Trysil.

- Jeg bruker en del tid på dette prosjektet, sier Andresen.

- Vi er i ferd med å sette opp tre hytter i Trysil som skal selges videre, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Vi møter ham utenfor Oslo City, der han nettopp har hatt møte med sjefen for snekkerne som skal sluttføre prosjektet.

- Det er en bra investering å bygge hytter i Trysil. Det er fortsatt et område i stor vekst, sier Trond Grønland i TF-bygg.

- Motivasjon

For Martin Andresen er det viktig å ha et liv utenom fotballen. I dag er han involvert i to nyetablerte selskaper: eiendomsselskapet Emma Eiendom AS og Quattro AS. Og mandag var Martin en av mange i næringslivet som hadde betalt for å høre på Bill Clintons tanker om lederskap.

- Det var veldig interessant. Jeg får både motivasjon og inspirasjon av å høre på slike foredrag. Man lærer ting, og det går opp noen lys for deg når du hører på folk med sånn erfaring, sier Martin.

Lagkamerat i Stabæk-angrepet Jan Åge Fjortoft var også blant Clinton-tilhørerne. Der fikk de også høre sin egen sjef snakke.

- Ingebrigt (Steen Jensen) var også veldig god, sier Martin, som har gått ett år på «skole» hos Ingebrigt i Dinamo.

- Noen sier han var ti ganger bedre enn Clinton?

- Clinton hadde en helt annen type foredrag. Ingebrigts foredrag hadde jeg hørt før.

Hater LSK

Men selv om næringslivsvirksomheten til unge Andresen er viktig med tanke på karrieren etter fotballen, så surrer dagens kamp mot LSK i hodet. Martin er fra Ski. Et Akershus-tettsted som ikke ligger veldig langt fra Lillestrøm, men det betyr ingenting for Andresen.

- Nei, alle hater jo LSK. De er harry. Hva er det de synger? «Har du traktor og ljå, heier du på LSK.» Den kan jeg synge med på. Opprinnelig holdt jeg med Vålerenga, ler Martin.

Men det har skjedd glipptak i familien i forhold til LSK. Pappa Morten Andresen er sjef for møbelgiganten Skeidar.

- Og de sponsa faktisk Lillestrøm på slutten av åttitallet en gang. Det kommer nok ikke til å skje igjen. Da legger jeg ned veto, spøker han.