Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Byggmester Siem

Kjetil Siem slutter som direktør i Vålerenga, men har takket ja til å fortsette som sjef for stadionprosjektet til klubben.

-  Jeg er spurt av ASA-styreformann Stig Grimsgaard Andersen om å holde tak i stadionprosjektet, og det har jeg sagt ja til - forutsatt at styret også sier ja. Dette er et viktig prosjekt både for Vålerenga, Oslo og for norsk fotball, sier Siem til Dagbladet.

Dagbladet skrev allerede mandag i forrige uke at Siem vurderte å slutte. I dag reiser han på ferie til Afrika, og i går ga han endelig beskjed om at direktørepoken i Vålerenga er over for hans del.

-  Jeg har et par jobbtilbud som jeg skal tygge på i ferien, sier han.

Siem blir uansett i Vålerenga til en ny direktør er på plass.

-  Trolig til ut i februar en gang, sier han.

Løfsnes sa ja

Direktør Erik Løfsnes i Entra Eiendom har i lang tid jobbet tett sammen med Siem for å få på plass et nytt stadionanlegg på Sørenga i Oslo. I gårsdagens Dagbladet antydet han at det trolig gikk mot en mellomløsning der Siem ble med videre i Vålerenga på prosjekt. Han fikk rett.

-  Kjetil har satt som betingelse for styret at jeg aksepterer dette, og det gjør jeg. Han er veldig dyktig og nyttig i dette arbeidet, sier Løfsnes.

-  Siem har vært en ressursperson som vi ønsker å ha en relasjon til, sier Grimsgaard Andersen.

Politisk medvind

Stadionprosjektet har stått i stampe. Men nå føler Siem at visjonen blåser i politisk medvind.

-  Ja, de ser behovet for å finne en løsning etter at de så byen full av folk midt på natta for å ta imot gullguttene våre. Vi har hatt flere møter, og særlig Arbeiderpati-formann Jan Bøhler viser en offensiv holdning, sier Siem.

Han føler at hele venstresida er med på tankene, og at Høyre også har vist seg positive.

Fire har søkt

Arbeidet for å finne Siems erstatter er i gang. To søknader var levert allerede før Siem sa opp.

-  Og i løpet av dagen har det kommet inn to til. Jeg kjenner igjen et par av navnene, sier Siem uten å ville si noe mer.

-  Det har dukket opp mange navn, men vi ønsker å glemme navnene og begynne i motsatt ende. Vi skal først definere den framtidige profilen og ansvarsområdene til direktørjobben, sier Grimsgaard Andersen. Blant navn som er kastet fram er tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, kvinnelandslagssjef Bjarne Berntsen som tidligere var direktør i Viking. Administrerende direktør Jo Lunder i Ementor og nylig avgått administrerende direktør Frode Haugli i Hewlett Packard Norge er også navn med fotballbakgrunn som er nevnt.

HJERTEBARNET: Kjetil Siem har i lang tid jobbet for å få på plass et nytt stadionanlegg på Sørenga i Oslo. Det vil han fortsette med, selv om han nå går forlater stillingen som VIF-direktør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling