Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bykset til «The greek freak» sjokkerer ekspertene: - Gode gud

- Det er nesten vanskelig å sette ord på det, sier NBA-ekspert Frederik Gnatt om prestasjonen til Giannis Antetokounmpo.

RÅ FYSIKK: Spensten til Giannis Antetokounmpo imponerer eksperten. Foto: Skjermdump/NBA
RÅ FYSIKK: Spensten til Giannis Antetokounmpo imponerer eksperten. Foto: Skjermdump/NBA Vis mer

(Dagbladet): 22 år gamle Giannis Antetokounmpo har tatt NBA med storm, og lørdagens kamp mot Indiana Pacers var ikke noe unntak.

Der viste den 211 centimeter høye basketballspilleren hvorfor han blir kalt «The greek freak».

På en overgang passerte grekeren trepoengslinja i full fart, før han lettet. Så havnet basketballen i kurven.

- Gode gud, ropte kommentatoren til Fox Sports da han så dunken som i etterkant har blitt sammenlignet med spillet til Michael Jordan.

- Vanskelig å sette ord på det

NBA-ekspert Frederik Gnatt påpeker imidlertid at der den legendariske dunken til Jordan ble gjort under en oppvisning, leverte Antetokounmpo i NBA.

- Det gjør det enda mer imponerende. Det er nesten vanskelig å sette ord på det, sier Gnatt om prestasjonen til Milwaukee Bucks-spilleren.

Han legger vekt på at det fysiske nivået i amerikansk basketball er ekstremt høyt, og at størrelsen på spillerne rundt gjør det nesten vanskelig å se hvor langt Antetokounmpo hopper.

«The greek freak»

Selv sammenligner han prestasjonen til grekeren med Javier Sotomayors verdensrekord i høyde tilbake i 1993.

Da hoppet kubaneren 2.45 meter i været - en rekord som fortsatt står.

- For vanlige personer er det vanskelig å bare nå opp til kurven. Her viser Antetokounmpo hvorfor han blir kalt «The greek freak», mener Gnatt.

CHEERLEADERE: Disse kvinnene vant årets mesterskap i Litauen, og nå er videoen av de lettkledde danserne som danser for basketball-lag blitt en hit på internett. Video: Krepšinio šokėjos / Youtube Vis mer

Stort talent

Den greske basketballspilleren ble tatt ut i årets All-Star-kamp.

Gnatt mener at Antetokounmpo, som både kan fungere i en «guard»-rolle og som «small forward», har et ekstremt potensiale.

- Rent fysisk skiller han seg ut i en svært fysisk liga. Han har et «vingespenn» (armlengde) og en høyde som gjør at han også er svært god defensivt, sier Gnatt om spilleren som har scoret 23,5 poeng per kamp så langt i årets sesong.

Warriors favoritter

Når det gjelder NBA som helhet, understreker kommentatoren at det virkelig begynner å bli spennende.

Der Cleveland Cavaliers-superstjernen LeBron James har etterspurt bedre medspillere før det kommende sluttspillet i ligaen, ser Golden State Warriors svært sterke ut.

Dette ikke minst grunnet spillere som pointguarden Stephen Curry, Kevin Durant og altmuligmannen Draymond Green.

- Det lugga litt i starten for dem, men nå setter de rekorder. De hadde også nylig en viktig seier mot Durants gamle klubb, Oklahoma Thunder, og er store favoritter, sier Frederik Gnatt og tror at NBA på nytt kommer til å avgjøres etter en duell mellom Cavaliers og Warriors.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling